Την τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση υιοθετεί ξανά η παράταξη Ζαμπούκη

Με τη γνωστή τακτική, που είναι ιδιαιτέρως προσφιλής στους κύκλους των απανταχού απελπισμένων, η παράταξη Ζαμπούκη ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και κάνει αντιπολίτευση…στην αντιπολίτευση!

Με ένα δήθεν αποκαλυπτικό βίντεο, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι καταψήφισε το επενδυτικό σχέδιο μίας ιδιωτικής εταιρείας για δημιουργία ιχθυοτροφείου στην Τραϊανούπολη, με αποτέλεσμα να χάσει η περιοχή μας 100 θέσεις εργασίας!  

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα και προβληματισμούς για τα οποία δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις ούτε από την δημοτική αρχή αλλά ούτε και από τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Για παράδειγμα δεν υπήρχε καμία ουσιαστική πρόθεση να δεσμευτεί η εταιρεία ότι θα προσλάμβανε προσωπικό κατά προτεραιότητα από την περιοχή της Τραϊανούπολης και στη συνέχεια από τον υπόλοιπο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Σύμβουλοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι σε τέτοιες επενδύσεις είθισται να εργάζονται αλλοδαποί, για εξευτελιστικούς μισθούς. Επιπλέον η παραχώρηση μίας σημαντικής δημοτικής έκτασης για την ανέγερση της επένδυσης θα έπρεπε για 50 χρόνια, προβλημάτισε πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με ορισμένους να μιλούν ακόμη για το ενδεχόμενο αυθαίρετης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από την εταιρεία. Να σημειωθεί ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι το τοπικό συμβούλιο Ανθειας εξετάζοντας το θέμα, ζήτησε εγγράφως από την εταιρεία να αναφερθούν τα ανταποδοτικά τα οποία θα έδινε στην τοπική κοινωνία,  δίχως όμως το αίτημα να βρει ανταπόκριση…

Όπως λοιπον αποδεικνύεται, σε αυτή τη «θολή» επενδυτική πρόταση, από μία εταιρεία που δεν φαινόταν δεκτική στο να δεσμευτεί για το ο,τιδήποτε, και τον εκπρόσωπο της μάλιστα να μη κρύβει την ενόχληση του  για τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης, είχε στηρίξει μέρος του προεκλογικού του αφηγήματος ο κύριος Ζαμπούκης για δημιουργία θέσεων εργασίας και άλλα παραμύθια.

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Δεν είναι βεβαια μία καινουρια τακτική αυτή. Επί 4 χρόνια, τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε συνεντεύξεις του πάντα και για τα πάντα έφταιγαν οι προηγούμενοι και η κακή αντιπολίτευση. Είναι αμφίβολο εάν υπάρχει οπουδήποτε στην Ελλάδα άλλος Δήμαρχος που να έκανε με τόση εμμονή αντιπολίτευση στην ίδια την αντιπολίτευση, αποποιούμενος τις ευθύνες και αρνούμενος τα λάθη του. Λες και δεν ήταν ο κυριος Ζαμπούκης εκείνος που έχει αφήσει εδώ και 4 χρόνια κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά, στερώντας από την τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας και από τον Δήμο σημαντικά έσοδα. Λες και δεν ήταν ο κύριος Ζαμπούκης εκείνος που έβλεπε μπάσκετ στο εξωτερικό αντί να υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ μετά τη βόμβα της ακύρωσης του διαγωνισμού για το λιμάνι, επειδή «είχε ήδη κανονίσει και πληρώσει το ταξίδι», όπως είπε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δίχως καμία ντροπή. Κι αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα, από τα πολλά που υπάρχουν.

Αντί λοιπόν να δείχνει ως υπαίτιους για όλα τους αντιπάλους του και τους κακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλό να κάνει καποια στιγμή και την αυτοκριτική του.