Τις πταίει για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο  Ορεστιάδας;

Τρίτο κόμμα, με μονοψήφιο ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ορεστιάδας, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συγκέντρωσε μόλις 9,82%, σχεδόν 7 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ και χάνοντας πάνω από 800 ψήφους σε σύγκριση με τις εκλογές του Μαϊου, όπου και πάλι είχε βρεθεί στην 3η θέση

Για τη γενικότερη κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σαφώς και υπάρχουν ευθύνες κυρίως κεντρικά και αυτές θα πρέπει να καθοριστούν άμεσα. Αντίστοιχα, σε τοπικό επίπεδο, οι ευθύνες περιστρέφονται κυρίως γύρω από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εν προκειμένω για το Δήμο Ορεστιάδας γύρω από την επί 8 έτη βουλευτή του κόμματος και Ορεστιαδίτισσα Νατάσα Γκαρά. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ορεστιάδας, από το 22,4% των εκλογών του 2019, πήγε στο 9,8% τον Ιούνιο του 2023 αποδεικνύει ότι η μοναδική βουλευτής Έβρου του κόμματος ήταν πολιτικά ανύπαρκτη, πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα του κόσμου στον τόπο εκλογής της. Η κατάθεση κάποιων ερωτήσεων στη βουλή και οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ αποδείχθηκε πως δεν αρκούν για να χαρακτηριστεί ένας βουλευτής ως χρήσιμος, πόσω μάλλον ως επιτυχημένος. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι έδειξαν με ευγλωττο τρόπο ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την κυρία Γκαρά, κατατάσσοντάς τη στη 2η θέση στις εκλογές του Μαϊου με μεγάλη διαφορά ψήφων, περίπου 2.000, από τον πρώτο Μενέλαο Μαλτέζο. Γιατί όταν το μοναδικό έργο που έχει να επιδείξει κάποιος βουλευτής, είναι η συνυπογραφή ερωτήσεων συναδέλφων του από άλλες περιφέρειες, δεν τον καθιστά χρήσιμο προς την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη  Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εβρίτη Θεόδωρου Περεντίδη:

«Μετά μου λέτε να μην τα λέω και να μην τα λέω. Η Ορεστιάδα έβγαλε βουλευτή από την ελληνική λύση. Καί όχι με την στήριξη. Αλλά με την μη στήριξη. Η μία δεν ήθελε τον νοτιοεβριτη βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη πλευρά (ΠΑΣΟΚ) έλεγε όλα δικά μου στις δεύτερες εκλογές, και τώρα ορίστε. Όχι τίποτα αλλά να μην λέμε μετά για ηθικολογίες. Ετσι για το σχόλιο το ανεβάζω. Και ξέρετε κάτι. Να ψηφίζουμε όπως σκεφτόμαστε. Γιατί το αστικό σύστημα εκπροσώπησης είναι άδικο. Και βγάζει αποτέλεσματα ακόμα και με υπεροχή της αποχής. Να σκεφτόμαστε κοινωνικά/πολιτικά. Όχι με αθροίσματα. Τώρα ο πάγκος γέμισε. Να δούμε ποιός θα σώσει την παρτίδα?.(sic) Γιατί ο πάγκος πάει ντουγρου για αποδυτήρια. Ότι ξέρουμε θα κάνουμε, όμως. Εμείς δεν υποχωρούμε. Η Ορεστιάδα με 43.5% συμμετοχή λοιπόν, έχει πολλή δουλειά ακόμη, και φταίνε πολλά, φταίνε διάφορα. Να δείτε χαμουλη συγκυβερνήσεων και σκευωριας από νεκροφαντασματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο δρόμος είναι ένας. Αυτόν θα βαδίσουμε. Τον έντιμο. Θα ηττηθεί η λογική τους».

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη, παίρνει τον Μάιο 21% και στην Ορεστιάδα 13%, σημαίνει ότι δεν ασχολήθηκε μαζί σου πολιτικά, ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου.