Τισιφόνη: Έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό, οπότε… 

Σε μια εθνική τραγωδία, η δημοσιογραφία οφείλει να είναι με την τραγωδία. Οι ζωές που χάθηκαν δεν μπορούν δυστυχώς να απαιτήσουν κάτι, γιατί ακριβώς “πάει” και χάθηκαν.

“Θα απουσιάσουν για πάντα όσοι έφυγαν”. Να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. 

Οι δε πολιτικές αναλύσεις και τοποθετήσεις προς όφελος, όπως και η παρέμβαση της δικαιοσύνης εκ των υστέρων, περισσότερο επιβεβαιώνουν την επανάληψη του μάταιου, παρά την αποφυγή του. 

Τι απέγιναν αναρωτιόμαστε, όλοι εκείνοι οι κομματικοί κουβαλητές της απέραντης ανίκανης κυβέρνησης, τα παπαγαλάκια και οι βολεψάκιδες που μας πουλούσαν έως χθες μυαλό, ηθική υπόσταση και διάφορα κωμικοτραγικά με δηλώσεις και υποδείξεις πολιτικής συμπεριφοράς; 

Αλήθεια, που πήγαν, που κρύφτηκαν εκείνοι που βολεύτηκαν προσκυνώντας πολιτικά γαλάζια τζάκια, όπως ο σταθμάρχης, από αχθοφόρος να γίνεται υπεύθυνος κατεύθυνσης τρένων εν μία νυκτί;;

Που κρύφτηκαν ξαφνικά τα πτυχία του κώλου, της αναξιοκρατίας και της λαμογιάς;;

Ποιος είπε ότι ευθυνόμαστε όλοι ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ιδέα, δεν γνωρίζαμε <καν> ότι ένας αχθοφόρος που τον έβαλαν εκεί από “γλείψιμο” και μόνο, έστειλε στον άλλο κόσμο τόσες νέες ψυχές; 

Σταματήστε να λέτε “όλοι είμαστε υπεύθυνοι”. Όχι δεν είμαστε υπεύθυνοι όλοι, ούτε συμμέτοχοι. 

Αυτοί που τον τοποθέτησαν, αυτοί είναι οι ένοχοι. 

Μάθαμε επίσης, πως ο γιος του εισαγγελέα κυρίου Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο μεταφορών δίπλα στον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Πόσο άλλο πια!! 

Οφείλουμε δηλαδή ή οφείλαμε να το γνωρίζουμε κι αυτό;; 

Τι και ποιο πρώτα να κοιτάξουμε; να δούμε τις οικογένειές μας; τα παιδιά μας; την υγεία μας; τις μισές δουλειές μας; τον ολόκληρο θάνατο που καραδοκεί και μας παίρνει τις ψυχές;; πείτε μας κύριε πρωθυπουργέ τι να κάνουμε και θα το κάνουμε. 

Δε μας λέτε όμως, ούτε μας είπατε τι να κάνουμε. “Θα αποδοθεί δικαιοσύνη,” αυτό ψελλίσατε. Η δικαιοσύνη όμως δεν επαναφέρει τις ζωές που έσβησαν.

Εσείς πάλι κύριε Καραμανλή, σας έδωσαν μια κόλλα γραμμένη και σας αποτύπωσαν επάνω σ’αυτην τι θα πείτε στη συνέντευξη και όχι μόνο.

Σας γράφουν επίσης στο χαρτί και τι ακριβώς δεν θα πείτε στους δημοσιογράφους.

Κύριε Καραμανλή δεν χρειάζεται. Είναι αργά πια.

Γέμισε η κοιλάδα από ψυχές.

ΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ. 

Πέντε από τα επτά υπουργεία είχε στην κατοχή του, ο τότε  πρωθυπουργός Ιωάννης Κωλλέτης.

Κυβέρνησε όμως το χάος, ενώ εδώ στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε το πολιτικό «χάος» από κάποιον άλλο. 

Ας μη γελιόμαστε, όλοι τον βλέπουν εύκολο αντίπαλο και είναι μια μεγάλη αλήθεια αυτό. Αν τώρα ήταν Οκτώβρης δεν θα ήταν στη θέση του, αν και τον Οκτώβριο πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει, αν και εκτιμούμε ότι θα ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ με το στανιό την πρώτη Κυριακή ο κύριος Ζαμπούκης γιατί δεύτερη δεν θα υπάρξει όπως τον βλέπουμε. 

Ήταν ένας δήμαρχος μια φορά κι έναν καιρό θα λένε, όπου η εκλογή του ήταν συγχρόνως και μια μεγάλη πολιτική χασούρα. Κάτι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Να κερδίζεις, να έχεις απόλυτη άγνοια ότι κέρδισες και να πιστεύεις συγχρόνως πως έχασες και τελικά να δικαιώνεσαι ότι πραγματικά….πάει (!) κι έχασες. 

Βασικοί του αντίπαλοι, διάφοροι πολλοί αλλά, ο εξής ένας. Βαγγέλης Λαμπάκης. 

Εκείνα που ακούγονται ως μεθεόρτια, οι υπόλοιποι, οι λοιποί πολλοί και οι από σπόντες, το περισσότερο που υφαίνουν είναι ο μύθος της συμμετοχής τους. Εκτιμούμε. 

Άλλωστε, η ιστορία γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Νέα μόδα. Δημιουργούμε μια παράταξη και κατόπιν πηγαίνουμε στους πολίτες και τους λέμε : πείτε μας τι θέλετε να κάνουμε για εσάς. 

Η δεύτερη αλήθεια είναι, η αποχώρηση του κυρίου Καραβασιλη. 

Δικαίωμα του και δεν θα το κρίνουμε καθόλου, οπότε απομένουν οι υπόλοιποι που ανακοινώνουν κατά ριπάς ότι θα κατέλθουν αλλά τελικώς, μάλλον δεν θα κατέλθουν. Αν κατέλθουν ως δια μαγείας, καλή επιτυχία να έχουν. Τώρα όμως που άλλαξε και ο εκλογικός νόμος και έγινε ακόμα πιο αυστηρός, πιο σκληρός, με δυσκολίες μεγάλες για να φτιάξει κάποιος δημοτική παράταξη…όπως και η ποσόστωση των γυναικών 40% πολύ δύσκολα να τα καταφέρει κάποιος να παρουσιάσει ισχυρή παράταξη και να διεκδικήσει σε σοβαρό ανταγωνιστικό επίπεδο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. 

Ας αφήσουμε όμως το χρόνο να δείξει από μόνος του και να λύσει αυτά που με μεγάλη ευκολία ακούγονται και λέγονται, αλλά δεν μπορούν να τηρηθούν.

Πάντως, από τα βαθύτερα της σιωπής και της σταγόνας του πηγαδιού που διαρρέει αραιά και που, μία στο τόσο, υπόκωφα και με υπαινιγμούς, ακούστηκε ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης μετά τις εθνικές εκλογές ετοιμάζει εκπλήξεις για την εδραίωση της ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ από πλευράς κινήσεων της παράταξης του, στο πλαίσιο του απόλυτου αιφνιδιασμού.. σ’ αυτό το παιχνίδι της γάτας με το λιοντάρι που αρκετά κράτησε έως τώρα. 

ΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.. 

Κοκομπλόκο. 

Απόλυτη σύγχυση! 

Δεν τα βλέπουμε καλά τα πράγματα για τον Χρήστο Μέτιο. Από τη μια η Νέα Δημοκρατία που δεν τραβάει όχι καράβι, ούτε βάρκα και από την άλλη ο άγνωστος (Χ) που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές.

Επιμένουμε στον άγνωστο Χ.(Ονομα έκπληξη). Κρατήστε το. 

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ.. 

Οι βουλευτές της ΝΔ κυριολεκτικά χάθηκαν. Πουθενά δεν θα τους δεις. 

Δεν υπάρχει ηθικό, δεν υπάρχει μέλλον. Δεν υπάρχει όρεξη, πως το λένε. Ανόρεχτοι βρε παιδί μου. Πεσμένοι χάμω σε καθεστώς ευχών και προσευχών όλοι τους.

Ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα παλέψουν όλοι για τη μια έδρα γιατί άλλη δεν βγαίνει , αλλά η μάχη θα είναι μια από τα ίδια. 

Ακούσματα:

1). Ακούγονται πολλά στην πολιτική πιάτσα για διάφορα ονόματα. Ο ένας εδώ, ο άλλος εκεί… 

Επομένως οι καιροί αλλάζουν…Τα μυαλά όχι. 

2) Ακούγεται ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης παλεύει με τις πολλές ελπίδες, τώρα που η ΝΔ σκόρπισε στους δέκα ανέμους. 

Δεν διαφωνούμε υπό προϋποθέσεις όμως.

Αρκεί να τις δει. Πολύ δύσκολα θα τις δει. 

3) Ακούγεται ότι ο κύριος Πέτροβιτς με τη λανθάνουσα γλώσσα (άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι) σκέπτεται να διέλθει τον Ρουβίκωνα. 

Και ο Ρουβίκωνας τι είναι; το ρέμα του ΒΑΝΙΚΙΩΤΗ το καλοκαίρι ; εκτός από τον εαυτό του, χρειάζονται και στρατεύματα να τον διαβεί. 

Με τι;; 

Θα δοκιμάσει για τρίτη φορά (Τρίτη -ή τέταρτη προσπάθεια στο άλμα εις μήκος). 

Πολιτικά απαθής και γλώσσατζης πάντως. Λέει πολλά, κάνει λίγα και γενικώς δεν κάνει τίποτα. 

4) Ακούγεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάτι να χάσει και πηγαίνει να κάνει την έκπληξη. 

Συμφωνούμε. Η συμμετοχή και μόνο είναι έκπληξη από μόνη της. 

5) Ακούγεται ότι ο Παύλος Μιχαηλίδης παλεύει να φτιάξει και πάλι νέα  παράταξη. 

Αυτή τη φορά θα του προτείνουμε εμείς το όνομα. ΠΥΡΣΟΣ!! 

Το ανάβεις κι εκείνο μετά σβήνει! 

Κι αν σβήσει, όταν σβήσει, όλα πάλι όπως πρώτα. 

6) Μη ξεχάσετε στις εθνικές εκλογές του Μαγιού, βουλευτές και κόμματα ψηφίζουμε. Δεν ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις. Κάποιους τους έχουμε ικανούς. 

7) Αλήθεια, ο κύριος Κολγιώνης θα συμμετάσχει τελικά στις δημοτικές εκλογές του <<μηνός εκείνου>> της κρίσεως με τον κύριο Ζαμπούκη επικεφαλής; 

Τον θεωρεί προϊόν στο ράφι που έληξε μήπως τον κύριο Γιάννη; 

8) Αληθεύει ότι ο κύριος Καραβασίλης είναι φίλα προσκείμενος στον Βαγγέλη Λαμπάκη;; 

Για δυνατούς λύτες…..