Εβδομάδα με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η προηγούμενη καθώς εκτός από τις επισκέψεις Υπουργών και Πρέσβεων , είχαμε και την επίσκεψη της εθνικής μας προέδρου επιτροπών Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Το χαμόγελο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης πάντως δεν έλεγε να σβήσει , τέτοια ήταν η χαρά του που έβγαζαν φωτογραφίες σε όλα τα γνωστά σημεία της Αλεξανδρούπολης , βέβαια δεν πήγαν μια βόλτα με την κυρία Αγγελοπούλου στις γειτονιές της πόλης όπου ακόμη υπάρχουν σωροί από σκουπίδια.

Πάντως αυτό που όλοι οι αυτοδιοικητικοί μας κοιτούσαν αποχαυνωμένοι την κυρία Αγγελοπούλου να τους απαριθμεί τις προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης και ενθουσιασμένοι να χειροκροτούν , λες και είναι άλλος υπεύθυνος για το τέλμα που βρίσκεται η περιοχή είναι ένα ακόμη από τα παράλογα ΔΟΥ νεοελληνικού σουρεαλισμού

Τι συμβαίνει στο Πολυκοινωνικό;

Πολλά ερωτήματα τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας από αρκετούς συμβούλους, με αφορμή το θέμα της παραίτησης της Διευθύντριας του Πολυκοινωνικού από τη θέση της διαχείρισης του ΤΕΒΑ. Ερωτήματα όμως, που ως συνήθως δεν έλαβαν καμιά συγκεκριμένη απάντηση από την Δημοτική Αρχή για τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Πολυκοινωνικό, μιας πολύ σημαντικής και «ευαίσθητης» δομής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο προβληματισμός έγινε ακόμη πιο έντονος μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου του συλλόγου των εργαζομένων κ. Παπαδόπουλου στα ΜΜΕ ο οποίος έκανε λόγο για κακή συμπεριφορά απέναντι στους εργαζομένους και εξέφρασε τα παράπονα του για τη διοίκηση της νέας προέδρου. 

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Σε υπηρεσιακό επίπεδο τα παράπονα όμως από υπάλληλους του Πολυκοινωνικού πληθαίνουν τελευταία, με ιστορίες που θυμίζουν ακόμη και ταινία μυστηρίου. Φήμες για απειλές και τρομοκράτηση, παραιτήσεις υπηρεσιακών παραγόντων από θέσεις ευθύνης και άλλα λέγονται καθημερινά.

Από την άλλη πλευρά, πολιτικά, τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά την παραίτηση του πιο έμπειρου στελέχους της Δημοτικής Αρχής κ. Ραπτόπουλου από τη θέση του προέδρου. Οι φήμες αναφέρουν πως η συνεργασία και οι σχέσεις με την τότε αντιπρόεδρο κ. Ποϊραζίδου δεν ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά και η διαφορά φιλοσοφίας στην άσκηση διοίκησης ήταν τόσο μεγάλη που ώθησαν (;) τον κ. Ραπτόπουλο σε παραίτηση. Τη θέση του προέδρου έλαβε η κ. Ποϊραζίδου η οποία είναι δημότης μιας και δεν κατάφερε να εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Ζαμπούκη.  

Διαβάστε ακόμη  Στους «8» με Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ακολούθησε ο διωγμός των εθελοντών του Πολυκοινωνικού οι οποίοι επιτελούσαν σημαντικό ρόλο στη δύσκολη αποστολή που έχει η δομή αυτή, διανέμοντας ρουχισμό και είδη οικιακής χρήσης σε άπορους συμπολίτες.  Σαν φυσικό επακόλουθο προέκυψε η δυσκολία ανταπόκρισης στους ρόλους του πολυκοινωνικού με αποτέλεσμα ορισμένες υπηρεσίες και παροχές να σταματήσουν να λειτουργούν προσωρινά με κίνδυνο ποινής και διακοπής σημαντικών προγραμμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναστολή λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετέπειτα η παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο προστέθηκε πρόσφατα με την παραίτηση της διευθύντριας του Πολυκοινωνικού από τη θέση της διαχειρίστριας του προγράμματος ΤΕΒΑ (διανομή τροφίμων σε αδύναμους δημότες). Παρόλο που ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αντιδήμαρχος κ. Κιζιρίδης ερωτήθηκε από επικεφαλείς των παρατάξεων, δεν απάντησε με ακρίβεια για τους λόγους της παραίτησης. Αντιθέτως με το γνώριμο στυλ του θεωρώντας πως αγορεύει σε αίθουσα δικαστηρίου, απέκρυψε να αναγνώσει όλη την επιστολή παραίτησης της διευθύντριας που ανέφεραν τους πραγματικούς λόγους και άφησε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους δημότες χωρίς πληροφόρηση.

Ο Δήμαρχος παραφράζοντας ένα τραγούδι των αδερφών Κατσιμίχα μίλησε για το «Πολυκοινωνικό των ψιθύρων» χωρίς όμως να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας τις οποίες οφείλει να δίνει, όχι μόνο γι΄ αυτό αλλά και για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η επιλογή τέτοιων εκφράσεων είναι τουλάχιστον άστοχη διότι τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά αυτός και οι συνεργάτες του πορεύθηκαν με ψιθύρους, χρησιμοποιώντας άλλους για να φωνάζουν δυνατά ……

Απαντήσεις λοιπόν εδώ και τώρα για τη λειτουργία του Πολυκοινωνικού και όχι άλλους ψιθύρους απαιτούν οι άνθρωποι που βρίσκουν στηρίγματα στην κοινωνική δομή αυτή, αλλά και δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Υ.Γ. η εκτεταμένη βρώση ακτινιδίων μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση.