Τισιφόνη: Στη δική μας Νεφελοκκοκυγία

ΟΡΝΙΘΕΣ.. 

“A, προδοθήκαμε, επάθαμε ανόσια,

τούτος ήτανε φίλος μας κι έβοσκε

στα χωράφια μαζί μας σαν σύντροφος.

Καταπάτησε νόμους αρχαίους

και τους όρκους των όρνιων επρόδωσε.

Με δόλο εδώ μας κάλεσε

κοντά σε γένος άνομο

που πάντα εχτρός μας στάθηκε

πάντα τροφή μας έκανε.”

Στα καθ’ ημάς τώρα. 

Πιότερο απ όλα, και θεός φυλάξει – η φράση του Αλέξη Δαμιανού: «Καλύτερα ένα ζωντανό λάθος, παρά μια νεκρή αλήθεια». 

Δεν αφορά εννοείται τον Αριστοφάνη που μόλις αφήσαμε πίσω μας, αλλά τα παιδιά τα ατίθασα -που ψάχνουν την τύχη τους.

Για να είσαι όμως ατίθασο παιδί πρέπει να το λέει η «περδικούλα σου». 

Κάτι τέτοιο ζήσαμε με τη διαγραφή του Χρήστου Ζιώγα. Στην προκειμένη περίπτωση ο Βαγγέλης Λαμπάκης απογύμνωσε θα λέγαμε την πολιτική οκνηρία, τρόπου παλαιάς κοπής εν μία νυκτί, με μία κίνηση που έπρεπε από καιρό να την είχε κάνει. 

Αλήθεια τι γίνεται με το διαχειριστικό έλεγχο στον τομέα προμηθειών της καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου; 

Κύριε Λαμπάκη, σας καλεί η ιστορία αν και ακούσαμε, ότι έχετε ήδη δρομολογήσει να λάμψει η αλήθεια ως εκεί που φτάνει. 

Όπως και η ανάγκη για μεγάλη ανανέωση της παράταξης σας. Η παράταξη σας, δεν έχει ανάγκη την ασάφεια. 

Ας ξεκινήσουμε. 

Στο μεγάλο μας χωριό λοιπόν, οι υποψήφιοι δημαρχαίοι έχουν επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι υποψηφίων για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι συνδυασμοί είναι έξι. Άσχετα με το πόσοι θα καταφέρουν να φτάσουν στην αφετηρία εμπλοκής ή εκκίνησης τον Αύγουστο. 

Χονδρικά λοιπόν, για να καταρτίσεις ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 200 υποψηφίους, οπότε αναζητούνται περίπου 1200 ψυχές. Δύσκολη εξίσωση.

Ο κύριος Ζαμπούκης έχει επιδοθεί στην τακτική «άρτος και θεάματα» για να έχει χαρούμενους και χορτάτους τους πολίτες / ψηφοφόρους που επισκέπτονται τις εκδηλώσεις . Αρνιά, κατσίκια,  ζωναράδικοι και πίτες είναι στο εβδομαδιαίο μενού.

Εις υγείαν δηλαδή.

Αν και πολλοί βάζουν και στοίχημα πως δεν θα καταφέρει ή δεν τον νοιάζει να κατέβει στις εκλογές, αυτός το παλεύει με νύχια και με δόντια. Η Τισιφόνη πάντως, το παίζει στο στοίχημα πως θα κατέβει. 

Τι στο καλό; Δήμαρχος εν ενεργεία είναι. 

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Οι πληροφορίες μας, λένε πως υπόσχεται με επιμονή καρέκλες αντιδημαρχειών σε όλους τους υποψήφιους για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο ναι, αλλά αυτό δύσκολα βγαίνει! Άλλωστε οι αντιδημαρχείες είναι μόνο 6!

Προσπαθεί επίσης να εξαργυρώσει πολιτικά όλες τις παροχές που έδωσε σε σωματεία, ζητώντας επίμονα υποψηφίους από αυτούς. Χαρακτηριστικό είναι πως στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων αποτελείται από παραχωρήσεις δημοτικών χώρων σε συλλόγους! 

Καημένε ποντιακέ που τόλμησες να πας στο δημοτικό συμβούλιο. 

Βγήκε λαβράκι όμως. 

Παντελίδης Γιωργος (προηγούμενος αντιδήμαρχος οικονομικών) απευθυνόμενος στην παράταξη του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη: Όταν με παίρνατε τηλέφωνο να σας βοηθήσω, σας βοηθούσα, και τώρα δεν μου δίνετε το λόγο να μιλήσω εκ μέρους του ποντιακού??? 

Και ενώ όλοι τους, ψάχνουν και παρακαλούν για υποψήφιους, κάποιους ο Λαμπάκης τους διώχνει κιόλας. Έχει σχέδια όπως μαθαίνουμε για όλες τις περιπτώσεις. 

Από το βαθύ σπήλαιο της θάλασσας με τις μικρές φώκιες, ακούγεται και ακούμε πάντως και άλλα δυνατά ονόματα μετά την ανακοίνωση του καθηγητή φαρμακολογίας Ευάγγελου Μανωλόπουλου, εκτός των άλλων. 

Για να δούμε. 

Ένα από τα φλέγοντα θέματα πάντως που απασχόλησε τους θαμώνες των πρωινών καφέ που απολαμβάνουν στο κέντρο εσπρέσο από εκλεκτά χαρμάνια εκ Κολομβίας, ήταν οπωσδήποτε η καρατόμηση Ζιώγα στις 13 Μαΐου.

Από αυτούς που ξέρουν, ερμηνεύτηκε ως επίδειξη ισχύος και σπουδαία κίνηση από πλευράς Λαμπάκη. 

Πολύς κόσμος ζητούσε ανανέωση από τον Λαμπάκη για να τον στηρίξει και πάλι. Το όνομα του Χρήστου Ζιώγα ήταν από τα πρώτα που αναφερόταν από τον κόσμο στην υπόθεση ανανέωση. 

Να όμως, που λίγο κούνησε την ουρά  του, λίγο κάποια αναπάντητα ερωτήματα από την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, όπως λένε τουλάχιστον  …  και με  συνοπτικές διαδικασίες αποτέλεσε παρελθόν από την παράταξη. 

Παρά τις φήμες που διακινούν έντεχνα οι αντίπαλοι του, ο Λαμπάκης φαίνεται πως άντεξε, αντέχει και θα βγει αρκετά ενισχυμένος. Μάλιστα ορισμένα στελέχη του διαρρέουν προς τα έξω την περίπτωση  επιπλέον μεγάλων ονομάτων που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς, προς το τέλος καλοκαιριού.

Μπορεί και πιο νωρίς. 

Προσμένουμε λοιπόν.

Επ – ερώτηση. Αλήθεια μπορεί ένας  διαγραμμένος να ανεξαρτητοποιηθεί ??