Τισιφόνη: Συλλέξαμε και προτείνουμε!! 

Μπροστά μας εξελίσσεται  μια “τοπική” πολιτική πανωλεθρία σε ακραίο βαθμό αισθητικής και γνώσεων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μονάκριβοι άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα αλλά και πιθανότητα να επιβιώσουν στην πολιτική.

Τα πράγματα πλέον υφαίνονται σωρηδόν και έρπονται επικινδύνως σε βαθμό που ωχριά ο κίνδυνος καθαυτού . 

Αλήθεια (?) που οφείλεται όλη αυτή η πολιτική γύμνια; από τη μια, να γελάς και από την άλλη να απογοητεύεσαι. Το δεύτερο, η “απογοήτευση” είναι ένας παράγοντας αστάθμητος στην ψυχολογία του σύγχρονου ανθρώπου γιατί ακριβώς παλεύει να μην απογοητεύεται συνήθως. Και τι δεν έχει ο πολιτικός μπαξές της Αλεξανδρούπολης.. από φάρσοκωμωδίες έως αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. 

Α) Κεφαλαίο. 

Από που να ξεκινήσουμε : Από τις τρεις Αντιδημαρχίες σε ένα πρόσωπο ;

Κάθε φορά θα τονίζουμε αυτό το απίστευτο πολιτικό γεγονός. 

Κύριε Καϊσα υπάρχουν και χειρότερα να διαχειριστείτε τα πράγματα ως πρόεδρος από σπόντα. 

1) Από τις αστειότητες των δημόσιων εμφανίσεων ορισμένων ( Δήμος) ( περιφέρεια) ( προφορικός-  γραπτός λόγος) που πιστεύουν ότι, διατυπώνοντας όπως όπως την δημόσια παρουσία τους από θέση οφσάιντ, θα κρύψουν και το πολιτικό τους πρόβλημα..

2) Από τους διάφορους μίμους που κινούνται τελείως επιφανειακά, προσποιούμενοι την υποκριτική σε βαθμό που θα ζήλευε και ο Στανισλάφσκι..

3) Από τους νεόκοπους της μεθόδου  Ροκφέλερ ( χρειαζόμαστε και θέλουμε πολλά και εφόσον χρειαζόμαστε και θέλουμε πολλά, όλα επιτρέπονται).. 

4) Από τους αδαείς που επικαλούνται κενές προτάσεις και καταθέτουν την άρνηση τους, ελλείψει.. 

5) Από τους καλλιεργητές της αμπέλου γης, των στέμφυλων, του τσίπουρου και του μπρούσκου.. στο περίμενε και θα δούμε, σιγά σιγά, είναι νωρίς ακόμα. Και γιατί, είναι νωρίς κύριε; γιατί ψάχνουμε την ευκαιρία. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ως πράξη φιλοσοφίας και έργου ίσως και λοιπόν, μας ενδιαφέρει όμως να κατακτήσουμε τη θέση του δημάρχου με την τεχνική της πολιτικής οκνηρίας και ύστερα θα πλακώσουν τα διάφορα φιλαράκια να μας πουν εκείνοι τι θα κάνουμε γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε. Και πως να γνωρίζουμε εφόσον ποτέ δεν συμμετείχαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση καθ’ οιονδήποτε τρόπο; 

Ε, τώρα μας ήρθε, τώρα θέλουμε, τι να κάνουμε!! 

Λένε πως το μεγαλύτερο ταξίδι που θα κάνεις στη ζωή σου, είναι αυτά τα 45 εκατοστά ανάμεσα στο μυαλό και στην καρδιά. 

Στην περίπτωση του κ. Καραβασίλη, που διαδίδει εδώ και μήνες μέσω τρίτων πως θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, φαίνεται πως το ταξίδι αυτό θα είναι ατελείωτο. 

Μπορεί στο μυαλό του να τριγυρνά εδώ και μήνες η ιδέα να είναι τελικά υποψήφιος, όμως η καρδιά του μάλλον δεν… το “λέει”. Κι εφόσον δεν το λέει, θα πει.. πως δεν το λέει. 

Να γνωρίζει όμως ότι, όλη αυτή η φλυαρία – θα κατέβω.. δεν θα κατέβω – πολιτικά, να μην πούμε κάτι άλλο, προσβάλει τους πολίτες που πολλοί, παρά πολλοί από αυτούς, είναι πολιτικά καταρτισμένοι δεόντως από αυτόν. 

6) Από την άμπελο τώρα, στο τοπικό μέλι και στους πωλητές – παραγωγούς μελιού σε συμφωνίες με τις μεγάλες δυνάμεις, από Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω. 

Κοφίνια, τσιμπήματα και βοσκή των μελισσών. «Στην Αμερική» που λέει και ο Θανάσης μαζί με την Μπαμπούρα , τον Στάθη τον Κωστή. 

Τουλάχιστον αυτοί ανακοίνωσαν πως “είναι” εδώ! Κάθε Σάββατο και Πέμπτη στις λαϊκές.

Η τύχη.. σου λέει, έχει γυρίσματα.. αλλά, προς Θεού, μη μας πείτε ότι αυτά που είδαμε στα βίντεο είναι πολιτικής χροιάς επίπεδο πρωταθλητισμού. Αν είναι, τότε να γνωρίζετε πως δεν είναι.

Πάντως καλή τύχη να έχουν, εφόσον τη χρειάζονται.. γιατί θα την χρειαστούν. 

Διαβάστε ακόμη  Χυδαία προπαγάνδα από την ΕΡΤ: Έγραφαν για ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του 16χρονου και της αστυνομίας

7) Κύριε Τοψίδη καιρό έχουμε να σας ακούσουμε ( εξαρχής δηλαδή ) να τοποθετείστε πολιτικά, κυρίως.

Η πολιτική δεν είναι “μόνο” ενθουσιασμός, προσωπικό μεράκι και “γιόμα τη μπάλα”.. μεστ’ τα όλα. 

Απέναντι σας, έχετε τη Νέα Δημοκρατία και δεν σας ακούσαμε ποτέ και ούτε σας είδαμε να κάνετε κριτική σ’ αυτήν. Η περιφέρεια έχει κομματικό και κυβερνητικό χρώμα κύριε Τοψίδη. 

Η αναφορά σας στον κύριο Μέτιο κάθε λίγο, περισσότερο θυμίζει μία αντιπαράθεση με έναν φίλο σας που μαλώσατε, παρά επί της ουσίας κριτική στο κυβερνητικό έργο. 

Μήπως να το δείτε λίγο αυτό; 

Όπως και το άλλο να δείτε. 

Έχω την εντύπωση ότι το επιμελητήριο κινείται σε πολύ μικρά πράγματα . Σου δίνει την αίσθηση : Τέντες σε μαχαλαδες της βορείου Ελλάδας με προϊόντα της θρακιώτικης αυλής των σπιτιών του κάμπου. Ο,τι έχει ο καθένας κρεμασμένο στις αποθήκες του

Σκόρδα, κόκκινα καυτερά πιπέρια, κρεμμύδια του νερού και ζυμαρικά στον ήλιο των κεραμιδιών. 

Αλλάξτε αλλιώς βουλιάζουμε !! 

Επίσης τα νεαρά πλην μεγάλα παιδιά που το περιβάλλουν ας κοιταχτούν να δουν στον καθρέφτη πόσοι από αυτούς γνωρίζουν το αντικείμενο του επιχειρείν ;   ( εξαιρέσεις υπάρχουν) και όχι δωράκια και εκπλήξεις μέσα από κληρώσεις.

Συνέλθετε. Καθίστε σπίτι – βάλτε μια ταινία στο Netflix – τσιμπήσετε ελαφρά και αφήστε τα γεγονότα που δεν γνωρίζετε να μην τα 

μάθουμε ούτε εμείς. Έλεος πια!!

Οσον αφορά τη μήνυση από την κυρία Χατζημιχαήλ εις βάρος σας, για ξυλοδαρμό, αναμένουμε τη δικαστική εξέλιξη του θέματος. Να γνωρίζετε όμως ότι, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και δημιουργήσατε.. ισούται μιας έκρηξης μεγατόνων αρνητικής εντύπωσης. 

Στην πολιτική συνήθως, επικρατεί ο θόρυβος της από λάθος ηθελημένης ή μη πρόθεσης. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό. 

Αν κρυφτήκατε πάντως κατά την ισχύ και τη διάρκεια του αυτοφώρου, που όπως μαθαίνουμε κρυφτήκατε..να μας πείτε τους λόγους ή τον λόγο να παίζει κάποιος κρυφτό την σήμερον ημέραν για ένα τόσο “ακραία” μέγιστο θέμα!!

Αναμένουμε…

8)Κύριε Μέτιο, ο κύριος Πέτροβιτς δεν ήταν ποτέ πρόβλημα κι ας παρουσιάζεται ως πρόβλημα ( καημό το έχει) . Αυτό που θα του πείτε, αυτό θα κάνει. 

Το πρόβλημα σας δεν είναι ο κύριος Πέτροβιτς που ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν, το πρόβλημα έχει ΕΝΑ σύνηθες κοινό επίθετο, όμως πολύ επικίνδυνο πολιτικά: Πετρίδης. Ο πρώην δήμαρχος της Κομοτηνής. Αν τελικά αποφασίσει ο κύριος Πετρίδης να διεκδικήσει την περιφέρεια, τότε ετοιμαστείτε για ΔΙΑΚΟΠΕΣ μαζί με τον κύριο Τοψίδη που από τόσο νωρίς δείχνει ότι δεν τσουλάει πλέον, μετά από όλα αυτά που έγιναν, αλλά και γίνονται. 

9) “Απόψε μ’ εγκατέλειψες και μια ζωή γκρεμίζει. Για μένα μαύρη κόλαση στο βίο μου αρχίζει.”

10) Κύριε Καϊσα δυστυχώς, και όντως, μόνο το evrosonline κάνει πολιτική κριτική στο πρόσωπο σας, επειδή οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται ενδεχομένως ή μάλλον δεν σας θεωρούν ακόμα έτοιμο να σας κάνουν κριτική Ακόμα χειρότερο αυτό.

 Να το δείτε λιγάκι αυτό ! 

11) κύριε Μυτηλινέ, αν συμφωνείτε με τα δελτία τύπου που στέλνετε τώρα τελευταία, ( περιεχόμενο /α) κι  εφόσον καταλαβαίνετε εσείς τι ακριβώς θέλετε να μας πείτε, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. 

12) Κύριε Μερκούρη – πολιτικέ άνδρα του κάτω Μεσοχωριού – ευχαριστούμε για την πολιτική σιωπή σας. Εκούσια ή ακούσια 

Ή..σας  επιβλήθηκε από την Πόλη και Πολίτες;  

Είτε το ΠΡΩΤΟ, είτε το ΔΕΥΤΕΡΟ.. ΛΕΥΤΕΡΙΑ σε όλους τους <<πρώην>> ακούοντες !! 

13) Βαγγέλη Λαμπάκη δεύρο έξω.. κάνε και καμμιά αλλαγή και παίξε μπάλα..

Μας έλειψαν εκείνα τα απευθείας κόρνερ.