Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων δημιουργείται στην Ορεστιάδα

Στην ίδρυση τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Ορεστιάδα προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα ενισχύει με προσωπικό τα τμήματα του Σ.ΕΠ.Ε. σε Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα και Δράμα.

Η εξαγγελία έγινε κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου ΑΜΘ στην Κομοτηνή, από την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός, αναφερόμενη στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην ΑΜΘ από το 2015 μέχρι σήμερα για την ενίσχυση και προστασία της εργασίας, αλλά και σε όσα δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.

«Ανάπτυξη χωρίς προστασία της εργασίας είναι η ανάπτυξη που μας έφερε στην κρίση», τόνισε η κα Αχτσιόγλου. «Το νέο παραγωγικό μοντέλο», πρόσθεσε, «πρέπει να στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, δηλαδή στην επένδυση στην εργασία και σε υγιείς εργασιακές σχέσεις και να υποστηρίζεται από μηχανισμούς κοινωνικής συνοχής».

Εξειδικεύοντας τις παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης, η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης 13.171 άνεργοι και ο συνολικός προϋπολογισμός για τα προγράμματα που ολοκληρώθηκαν και για αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη ανέρχεται στα 57.233.718 ευρώ. Παράλληλα, προανήγγειλε την ίδρυση Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Ορεστιάδα και την ενίσχυση με προσωπικό των τμημάτων του Σ.ΕΠ.Ε. στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου.

Διαβάστε ακόμη  Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία, master plan για την Ελλάδα του 21ου αιώνα

«Το Υπουργείο Εργασίας θεσπίζει τα απαραίτητα εργαλεία που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και το πρόγραμμα για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους που αφορά όλες εκείνες τις περιπτώσεις εργαζομένων, που είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία», ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου.
Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης «ένα δομικό πρόγραμμα τεράστιας κοινωνικής σημασίας» σημείωσε ότι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης το λαμβάνουν 44.260 άτομα, ενώ προανήγγειλε την επιδότηση, εντός του 2018, 15 δήμων της περιοχής για τη λειτουργία 21 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, που θα καλύψουν 525 νέες θέσεις παιδιών, με κόστος που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.