Γεμάτο Αλεξανδρούπολη ήταν το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics! Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στον τομέα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα. Όπως προέκυψε από τις ομιλίες, ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο Αλεξανδρούπολης, θα προκηρυχθεί μέσα στο 2019 με προϋπολογισμό 150 εκ ευρώ και έκταση 500 στρέμματα!

Στρατηγικό ρόλο έχει η Αλεξανδρούπολη

«Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών προσανατολίζεται κυρίως στην προώθηση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου μεταφορών. Επιπλέον περιλαμβάνει Εμπορευματικά Κέντρα σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Και αυτός ο σχεδιασμός μας φέρνει στο κομβικό σημείο ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλον ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.  «Η χώρα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε κατά την ομιλία του και συμπλήρωσε πως πρέπει να επενδύσουμε στις μεταφορές του μέλλοντος, ενώ αναφέρθηκε και δεύτερη φορά στην Αλεξανδρούπολη και το Βόλο, λέγοντας πως οι δυο αυτές πόλεις έχουν στρατηγική θέση και ρόλο.

Διαβάστε ακόμη  Γκάφα του Δήμου με την απόφαση για την ίδρυση δημοτικής τηλεόρασης εν μέσω κορονοϊού

Στο δεύτερο μισό του 2019 ο διαγωνισμός

Στα τρία εμπορευματικά κέντρα που θα γίνουν στο Θριάσιο Πεδίο, στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη στάθηκε κατά την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, Αθανάσιος Σχιζάς.

Στο δεύτερο μισό του 2019 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο που θα δημιουργηθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον κ. Σχιζά, με τον προϋπολογισμό του έργου να υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ.