Το αίτημα για Επαρχείο Βορείου Έβρου θυμήθηκε ξαφνικά (;) ο Πέτροβιτς

Στο ράδιο Έβρος και την εκπομπή Εβροσκόπιο μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, με αφορμή την προσπάθεια φορέων του βορείου Έβρου να διεκδικήσουν τη διοικητική αυτονόμηση του βορείου από τον νότιο Έβρο, με τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς,  το 2018 είχε προτείνει, την περίοδο που καταρτίζονταν το σχέδιο του Κλεισθένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την επανίδρυση Επαρχείου Βορείου Έβρου, πρόταση, που όπως είπε, δεν εισακούστηκε και δεν υποστηρίχθηκε όσο χρειαζόταν για να γίνει πράξη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ήταν η μόνη φωνή από τον Έβρο που διεκδίκησε τότε κάτι τέτοιο.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι από το 2018 ως σήμερα, ο κ. Πέτροβιτς δεν επανήλθε με την συγκεκριμένη πρόταση-αίτημα,  παρά το γεγονός ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά και αναφέρεται συχνά στα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ βορείου Έβρου και της έδρας του νομού. Θα περίμενε κανείς, εφόσον ο ίδιος πιστεύει ακόμη στην αναγκαιότητα της επανίδρυσης Επαρχείου, πως θα επανέφερε την πρότασή του, ιδιαίτερα μάλιστα από το 2019 και ύστερα, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, κόμμα στο οποίο ανήκει ο ίδιος  και μάλλον το έδαφος για τέτοιες προτάσεις θεωρείται πιο πρόσφορο.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για συμμετοχή-ρεκόρ, ψηφίζουν 250 το λεπτό - 26.000 έως τις 10:30 π.μ.