Αρχική Πολιτική To «ακριβό κουβαδάκι» και ο πρωθυπουργός που «συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι»

To «ακριβό κουβαδάκι» και ο πρωθυπουργός που «συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για «αριστερούς του χαβιαριού» και «σοσιαλιστές της σαμπάνιας» για να λάβει άμεσα την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που τον χαρακτηρίζει ως «πρωθυπουργό της φτώχειας» που «προκαλεί την ελληνική κοινωνία».

Το αποτυχημένο καλάθι του νοικοκυριού προσπάθησε να υπερασπιστεί ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς να κρύψει τον πανικό και τον εκνευρισμό του. 

Ο πρωθυπουργός, την πρώτη μέρα της παρουσίας στην Αχαΐα, σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό χρώμα υπερασπίστηκε σθεναρά το καλάθι του νοικοκυριού  που «ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα» και περιέγραψε ποιους δεν αφορά (σ.σ. το καλάθι): «τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας». Και όσοι το σνομπάρουν, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, «ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού».

Διαβάστε ακόμη  Κακοκαιρία Άριελ: Άστατος ο καιρός σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Προκαλεί την ελληνική κοινωνία

Φυσικά, τα όσα είπε δεν έμειναν αναπάντητα από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Πάτρα.

«Ο πρωθυπουργός της φτώχειας προκαλεί την ελληνική κοινωνία, ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τρώει παντεσπάνι έχοντας την απόλυτη ευθύνη της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει πως «δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία ούτε τον ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Απλά κουνάει το δάχτυλο σε όσους δυστυχούν και αντιδρούν στις άθλιες πολιτικές του».

Τον χαρακτηρίζει «θλιβερό» και δειλό» που «κοκορεύεται όταν απευθύνεται στον μικρόκοσμο του κόμματός του, κρύβεται όταν καλείται να απαντήσει στον ελληνικό λαό: να απαντήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την καθημερινότητα της ακρίβειας, το καθεστώς των εξώσεων για τους πολλούς και των ”πάτσηδων” για λίγους».

Σύντομα, αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου, ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα καταλάβει ότι κάποτε όλα τελειώνουν. Απλά στην περίπτωσή του αυτό θα γίνει με πάταγο.Όπως πάντα γίνεται με τους αλαζόνες ηγεμονίσκους που μπερδεύουν τον ίσκιο με το μπόι τους».

Στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας (alco-alpha 21/11/2022) μόλις το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χρησιμοποιεί το καλάθι πολλές φορές, τη στιγμή που το 24% απάντα «λίγες φορές», ενώ το 44% «καθόλου». Ίδιο ακριβώς (28%) είναι το ποσοστό όσων θεωρούν πως το καλάθι καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, με το 49% να απαντά αρνητικά. 
Τελικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» πετυχαίνει τον στόχο του; Μόλις το 4% απαντά «πολύ», ενώ το 35% απαντά «καθόλου». Συνολικά, το 32% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 52% καθόλου ή λίγο. 

Πηγή: efsyn.gr