“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες, αλλά σε εθνικιστικούς στόχους”

Δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου – Πρόεδρος DEB: “Τουρκική η μειονότητα της Θράκης”

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την πρωτιά που κατέγραψε το μειονοτικό κόμμα DEB σε Ροδόπη και Ξάνθη, αλλά και οι περίπου 700 ψήφοι που έλαβε στον Έβρο, προβληματίζουν έντονα τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο οποίος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.  Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό. Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής «…και όχι αυταπάτες προπαντός»! (Μανώλης Αναγνωστάκης)

Πρόεδρος DEB: “Τουρκική η μειονότητα της Θράκης”

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Δήλωση στον «Χρόνο» και τον Διονύση Βοργιά παραχώρησε η πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου, από τα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, μετά την εκλογική επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη για τις Ευρωεκλογές 2024.
Η δήλωσή της: «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” (sic) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».