Το χρονικό μιας απερχόμενης κυβέρνησης…

Γράφει ο Θανάσης Μανανάς

Όταν το 2019, η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την εξουσία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μας ως Πρωθυπουργός, το πρώτο πολύ – νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε, ήταν αυτό που αφορούσε στον έλεγχο της κοινής γνώμης, στον έλεγχο οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής, με άλλα λόγια στην ίδια την προπαγάνδα

Ποιο ήταν αυτό το πολύ – νομοσχέδιο;; Μιας και σε πολύ – νομοσχέδια μας συνήθισε ο κ. Μητσοτάκης; Αυτό που αφορούσε στον άμεσο έλεγχο της Ε.Υ.Π., της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο σύνολό της, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στις 9 Ιουλίου 2019, Μ.Μ.Ε. έκαναν λόγο για τον συγκεντρωτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμοιος του οποίου, δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν….

Ποια όμως είναι η διαφορά νομοσχεδίου και πολύ – νομοσχεδίου, με απλά λόγια;

Ότι στο νομοσχέδιο ξέρεις τι ψάχνεις, ενώ στο πολύ – νομοσχέδιο, οφείλεις να αναλάβεις εκτός από καθήκοντα δημοσιογράφου και αρμοδιότητες αρχαιολόγου. 

Στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, το κύριο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσαν, η τραγωδία στο Μάτι και το Μακεδονικό. Μία τραγωδία, για την οποία έφταιγε σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, μονομερώς η Ρένα Δούρου. 

Ποιος ήταν ο αρχηγός της Ε.Μ.Α.Κ., στα ταραγμένα γεγονότα στο Μάτι; Το όνομα του Στέφανος Κολοκούρης. Ποιος είχε την ευθύνη μεταξύ άλλων, για τον σωστό συντονισμό της διάσωσης, πολλών εκ των θυμάτων; 

Πως επιβραβεύτηκε από την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετεκλογικά;

Με την τοποθέτηση του, στην αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Αλλά κύριε Μητσοτάκη, για να μην μονοπωλείται την συζήτηση μας….

Αλήθεια κύριε Δένδια, θα θέλατε να μας θυμίσετε το μπάχαλο που επικράτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών στα τέλη Σεπτέμβρη του 2020, μετά την κοινή σας δήλωση με τον Μάικ Πομπέο και τον χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ιστορική; Ναι ναι τότε, όταν ζητούσατε εκλιπαρώντας, την ορθή επανάληψη του κοινού σας ανακοινωθέντος, σχετικά με την ιστορική φύση της συμφωνίας και την αφαίρεση της λέξης ιστορική, από το κοινό σας ανακοινωθέν;

Ναι τότε ακριβώς, όταν στο γαλάζιο στρατόπεδο σας άρχισαν να κρούουν τα καμπανάκια του πανικού και της απόγνωσης σας και μερικές ώρες αργότερα, η λέξη διαμαγείας «εξαφανίστηκε». Φυσικά ο συγκεκριμένος όρος εξαφανίστηκε και από την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και από αυτήν του State Department!

Αλλά δυστυχώς για εσάς, όπως άλλωστε επεσήμαναν οι Λατίνοι μερικούς αιώνες πριν, scripta manent, δηλαδή τα γραπτά μένουν, ό,τι και αν κάνετε λοιπόν η μνημειώδης αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ιστορική από την ίδια σας την παράταξη, δεν μπορεί για κανέναν λόγο να παραγραφεί. Ακόμη πιο δυστυχώς φυσικά για εσάς και την κυβέρνηση του εκλεκτού σας φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί όλη σας η διακυβέρνηση των 4 χρόνων περίπου, έχει αποτυπωθεί στο χαρτί με τα πιο μελανά γράμματα και λίαν συντόμως, θα τοποθετηθεί εκεί που της αρμόζει ” Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ”, της δική σας…και όλης της χώρας φυσικά.

Διαβάστε ακόμη  Ενημέρωση από το Δήμο Ορεστιάδας για το «Πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς»

Η Ε.Υ.Π στα χέρια του Μητσοτάκη

Ο κ. Κοντολέων, διοικητής της Ε.Υ.Π, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τις παρακολουθήσεις του κ. Μητσοτάκη, διορίστηκε μέσα σε ένα βράδυ, διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ πριν βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΡΤ, ως διευθυντής της. 

Το καλύτερο όλων; Τα κριτήρια επιλογής της θέσης του διοικητή της Ε.Υ.Π. άλλαξαν και αυτά όλως παραδόξως, μέσα σε ένα βράδυ.

Τι σημαίνει όμως ότι η Ε.Υ.Π. η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων πέρασαν στα χέρια του κ. Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο της Ε.Υ.Π.;

Ότι όποιος και αν διοριστεί διοιηκητής της Ε.Υ.Π., όσο και αν αξιοκρατικά επιλεχθεί, επιλέγεται και ελέγχεται άμεσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και λογοδοτεί σε αυτόν. 

Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να ελέγξει, σχεδόν στον απόλυτο βαθμό, όλα όσα βλέπεις, ακούς και διαβάζεις….Όταν κάποιος μπορεί να ελέγξει εσένα τον ίδιο, για ποια ελευθεροτυπία μιλάμε και σε ποια ελευθεροτυπία, μπορούμε να ελπίζουμε;

Ο κ. Μητσοτάκης, έχει δημιουργήσει ένα στεγανό καθεστώς, το οποίο μάταια προσπαθεί να μας αποδείξει….πόσο μα πόσο φιλελεύθερο είναι.

Αν αναζητάτε την αιτία, για τον ξεπεσμό της χώρας μας στην ελευθερία του τύπου στα τάρταρα, την έχετε μπροστά σας.

Κ. Μητσοτάκη το 2019 προεκλογικά,  μας μιλούσατε για έννοιες, όπως η αριστεία και η αξιοκρατία. 

Θα μάθει ο Ελληνικός λαός ποτέ, τι συνέβη πραγματικά στην υπόθεση των υποκλοπών, ή φοβάστε μήπως οι λέξεις αριστεία και αξιοκρατία, αντικατασταθούν μονομιάς από την λέξη συγκεντρωτισμό;

Ξεχάσατε όσα λέγατε, ή και πάλι μάταια προσπαθείτε να μας πείσετε, ότι ζούμε σε μια ειδυλλιακή χώρα;

Το ερώτημα λοιπόν, είναι αν θέλουμε να ζούμε πλέον σε αυτήν την χώρα, που και πάλι κατά την δική σας κρίση και μόνο, φαντάζει ειδυλλιακή.