Στην Ελλάδα του 2021, στον «Ακριτικό» και «Φύλακα Θερμοπυλών» Έβρο, μία χιονοθύελλα, ήταν τελικά ικανή να αφήσει, κυρίως υπερήλικες συνανθρώπους μας, χωρίς ρεύμα!

Για 3 μέρες, από τη χιονόπτωση της περασμένης Τρίτης και τις καταστροφές που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ, μέχρι σήμερα, οπότε επέρχεται η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, μετά από «μάχη» των συνεργείων, πολλά χωριά στον Έβρο έμειναν χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς  θέρμανση και χωρίς νερό ! Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική για τη ΔΕΗ, που κατά τα άλλα, περνά σε νέα, υπερσύγχρονη εποχή, με αυτοματοποιημένα συστήματα και ενεργειακά «έξυπνα» σπίτια… 

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε τις τελευταίες ώρες, ωστόσο , όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης, «παραμένουν χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα 3 οικισμοί του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου, είναι το Μεγάλο Δέρειο,  Σιδηροχώρι και Γέρικο. Στους οικισμούς αυτούς κατοικούν συνολικά 1.000 άτομα». Την αγωνία του για την κατάσταση και την έκκληση να υπάρξει άμεσα μέριμνα από το κράτος για την οριστική επίλυση των προβλημάτων σε μία περιοχή που βάλλεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα, ζήτησε με επείγουσα επιστολή του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.  

Διαβάστε ακόμη  Επέκταση ΚΥΤ:Δεσμεύει χρήματα για οικόπεδα ο Μηταράκης