Αμείωτο είναι το ρεύμα επισκεπτών από Ελλάδα και Βουλγαρία προς τις αγορές της Τουρκίας. Η κατρακύλα της τουρκικής λίρας, παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς, οδηγούν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες και καταναλωτές στη γειτονική χώρα, είτε για διακοπές, είτε για ψώνια.

Μάλιστα, οι Τούρκοι για να παρακάμψουν το «σκόπελο» και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επισκέπτονται την αγορά της Κεσάνης ίδρυσαν μια ιδιωτική μονάδα δοκιμών PCR που υπάγεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Κεσάνης. Όπως δήλωσε ο Γκιουρτζάν Κιλίτς, πρόεδρος της Περιφέρειας του κόμματος ΑΚP, με αυτό τον τρόπο συνέβαλαν στην ενίσχυση της οικονομίας των τοπικών εμπόρων.

«Έχουμε ιδρύσει μια μονάδα στο κρατικό μας νοσοκομείο, για τους πολίτες από την Ελλάδα. Οι καλεσμένοι μας εδώ θα κάνουν τέστ PCR. Προσφέρουμε μία ευκολία για τους πολίτες που έρχονται από την Ελλάδα, για να προμηθευτούν PCR τεστ κατά την επιστροφή τους» είπε: Έτσι, τα τουριστικά λεωφορεία, πριν φτάσουν στην αγορά της πόλης, περνούν από το νοσοκομείο, οι Έλληνες καταναλωτές κάνουν το τεστ και στη συνέχεια πηγαίνουν στην αγορά. Όταν τελειώσουν τα ψώνια τους, κατά την επιστροφή τους, παίρνουν και τα αποτελέσματα των τεστ και ανεβαίνουν στα λεωφορεία για την Ελλάδα!

Διαβάστε ακόμη  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας - Βουλευτής ΝΔ: «Πυρ και μανία» το Twitter με τα 4,2 εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο

Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντική είναι η οικονομική συνεισφορά των Ελλήνων και Βούλγαρων καταναλωτών μόνο στην αγορά της Αδριανούπολης είναι τα στοιχεία των ίδιων των τουρκικών φορέων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία». Σύμφωνα με τις τοπικές τουριστικές αρχές, το 2019 την Ανδριανούπολη επισκέφθηκαν 2,7 εκ. Βούλγαροι πολίτες και 900.000 Έλληνες πολίτες.

Οπως είχε δηλώσει τότε ο Ρετζέπ Ζιπκινκούρτ, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου
Αδριανούπολης, οι τουρίστες από Βουλγαρία και Ελλάδα, το 2019 άφησαν στην αγορά της πόλης 270.000.000 ευρώ!