Το «κρυφό σχέδιο για τη ΔΕΗ» και το «καρφί» Τσίπρα για «νεόκοπο εθνικό εργολάβο»

Η βόμβα Τσίπρα για τη ΔΕΗ και οι προειδοποιήσεις του. Αναλυτικά οι καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δύο εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες, μία ευθεία και μία υποδόρια επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή παρέμβασή του για την ακρίβεια, η οποία είχε στο επίκεντρο και τις εξελίξεις με τη ΔΕΗ, με φόντο και τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πρώτη, την οποία είχε αναδείξει και μέσα στο Σαββατοκύριακο και η Κουμουνδούρου, είχε να κάνει με το χρηματιστηριακό πάρτι που στήθηκε με τη μετοχή της ΔΕΗ από την ημέρα αποκρατικοποίησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ ώς και την ημέρα ανακοίνωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ. Ο κ. Τσίπρας έκανε ευθέως αναφορά σε εσωτερική ενημέρωση, καλώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει ποιοι και με πληροφορίες από ποιους προέβησαν σε inside trading.

«Ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και για ποιους το κάνετε. Για αυτό το κάνετε αστραπιαία και αιφνιδιαστικά. Όπως πολύ καλά ήξεραν τι έκαναν και όσοι έστησαν κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο. Για 9 μέρες μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, αντί να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ αυτή βυθίστηκε. Την ώρα που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ. Για αυτήν γνώριζε μόνο η Διοίκηση και ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία, το ερώτημα είναι πώς συνέβει και κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και πουλούσαν μετοχές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Μαντζουράνης «τρολάρει» Γεραπετρίτη για την υπόκλιση

Το δεύτερο ωστόσο, το οποίο έπεσε σαν βόμβα σε πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, ήταν η αναφορά του αλλά και οι προειδοποιήσεις του για «κρυφό σχέδιο για τη ΔΕΗ». Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της αιφνιδιαστικής ΑΜΚ της ΔΕΗ, έχουν φθάσει σχετικές πληροφορίες για επόμενα «επεισόδια» με τη ΔΕΗ, με αφορμή το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να μην μπει στρατηγικός επενδυτής αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε funds να μπουν στη νέα μετοχική σύνθεση της Επιχείρησης.

ieidiseis