Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

«Προσέχουμε για να έχουμε» το μότο των Γάλλων που σχεδιάζουν την επιβολή διετούς διακοπής στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία ως μέρος ενός γενικότερου σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας.

Έγγραφο που έστειλε η γαλλική εταιρία ηλεκτρισμού (Electricite de France) στις ιταλικές αρχές φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως η γείτονα χώρα επεξεργάζεται ήδη σχέδια αντιστάθμισης της μειωμένης προσφοράς.

Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από τη γαλλική κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας πρόκειται να μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών καθώς η συντήρηση των γηρασμένων σταθμών της οδηγεί σε αναστολή της παραγωγής. Οι ελλείψεις επιδεινώνουν την ενεργειακή κρίση σε όλη την Ευρώπη μετά και τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη  Κάποιοι μεγαλοπιάστηκαν και δεν ασχολούνται με τους ερασιτέχνες αλιείς της Αλεξανδρούπολης…

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιταλία δήλωσε ότι στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα αυξάνοντας τη χρήση άνθρακα, μειώνοντας τη θέρμανση και πιέζοντας για αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες της εισάγει περίπου το 13% της απαιτούμενης ισχύς σύμφωνα με την εθνική εταιρεία Terna και η Γαλλικές εισαγωγές αγγίζουν περίπου το 5% της ετήσιας κατανάλωσης της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr