Το «πουρπούρι και η κορτοπούλα» για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλίας στο επίκεντρο του Ελληνισμού της Μελβούρνης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλίας θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό δρώμενο του πουρπούρι και της κορτοπούλας, αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, σε μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη εξολοκλήρου στην μεγάλη ιστορία και ταυτότητα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας και της σύγχρονης Θράκης.

Το χορευτικό μας συγκρότημα μαζί με αυτοδίδακτος μουσικούς με ιδιαίτερο πάθος στα παραδοσιακά όργανα, θα προσφέρουν μία ιδιαίτερη και θαυμάσια παρουσίαση στο κεντρικό πεζόδρομο και πλατεία του Oakleigh – το επίκεντρο του Ελληνισμού της Μελβούρνης και γενικότερα της Αυστραλίας.

Σαν «σχολή» αν και εγώ ο ίδιος κατάγομαι από την Καρδίτσα – Θεσσαλία, πάντα είχαμε και έχουμε ένα ιδιαίτερο πάθος και λατρεία για τους χορούς, τη μουσική, και γενικότερα τα ήθη και έθιμα των θρακών.

Σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι η σχολή μας είναι εντελώς ιδιωτική, και δεν λειτουργεί με δωρεές η οικονομική υποστήριξη από το κράτος και τους δήμους. Είμαστε στην τυχερή θέση να έχουμε εκατοντάδες μαθητές γραμμένους στη σχολή μας και με την αποκλειστική υποστήριξη προσωπικόν ατόμων και εστιατορίων μπορούμε και καλύβω με τα έξοδα σχετικά με την παρουσίαση όλων αυτών των εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη  Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

Με λίγα λόγια το κάνουμε διότι το θέλουμε και το κάνουμε διότι μπορούμε

Επίσης εκτός από το προσωπικό αρχείο παραδοσιακών ενδυμασιών έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να φοράμε και φορεσιές δανεισμένες από τον πανθρακικό σύλλογο της Μελβούρνης και επίσης από το Ινστιτούτο ελληνικών χορών και πολιτισμού.

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και επίσης ευχόμαστε να σας κάνουμε όλους περήφανους, ηνωρίζοντας ότι ένα λαμπερό απόσπασμα του πολιτισμού σας ζει και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές ελληνοαυστραλών στην άλλη άκρη του πλανήτη.