Το Διδυμότειχο και ο Έβρος τιμούν την αδικοχαμένη Ελένη και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας 

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν επιμορφωτική εκδήλωση, στην μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, με θέμα την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Διδυμοτείχου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ενεργά τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, παρουσιάζοντας δράσεις αναφορικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Διαβάστε ακόμη  Οσμή Σκανδάλου: Δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν για να γίνουν τα χωράφια τους οικόπεδα;

Βασικοί ομιλητές θα είναι: Βραχιώλιας Στράτος ,Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Έβρου.
Θέμα: ‘’Η αγάπη δεν πονάει!’’ και ο Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Θέμα: “Διεκδικώ την Ισότητα. Η Νίκη είναι στο χέρι μου”

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει, δυνάμει της απόφασης αριθμ.99/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, η μετονομασία της μέχρι πρότινος οδού ‘’Βασιλέως Γεωργίου’’ σε οδό ‘’Ελένης Τοπαλούδη’’ και στην συνεχεία τα αποκαλυπτήρια Μαρμάρινης στήλης αφιερωμένη στη μνήμη της, πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου επί της οδού Ορφέως.