Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων “Η Ενότητα” καταδικάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Καταδικάζουμε το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης το οποίο φορτώνει νέους φόρους σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας τους ουσιαστικά στο κλείσιμο. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους

Είναι εξοργιστικό το επιχείρημα για δήθεν  φορολογική δικαιοσύνη την στιγμή που συνεχίζονται προκλητικά τις φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. 

Σήμερα, η κυβέρνηση, καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», προσπαθεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει την επίθεση της στους επαγγελματίες, ενώ αύριο θα τους κλείνει το μάτι για να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, αφού ύπουλα συνδέει τη φορολογία τους με αυτόν.

Η πραγματικότητα όμως που είναι κοινή για όλους μας, είναι ότι μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι συνεχίζουμε να πληρώνουμε το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%, άδικους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ όπου καμία κυβέρνηση δεν κατήργησε, συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια, και άλλα είδη ευρείας κατανάλωσης, συνεχίζουμε να πληρώνουμε την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μαζί  πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας. Να διεκδικήσουμε:

• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.