Το Σουφλιώτικο μετάξι, η Προεδρία, το δώρο και η διεθνής αγορά!

Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας, τυπώθηκε στα επετειακά δώρα από Σουφλιώτικο μετάξι που μοιράστηκαν επιλεκτικά την 25 η Μαρτίου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αυτό έφερε πιο κοντά την επιχείρηση “Τσιακίρης” με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε ο ιδιοκτήτης της και πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου κ. Γιώργος Τσιακίρης να δηλώνει ότι αυτό αποτέλεσε μια ευκαιρία στο να προωθήσουν το μετάξι για το οποίο αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εμπειρία του από την συμμετοχή του ως επίσημου προσκεκλημένου στην γιορτή της Δημοκρατίας, παραδέχθηκε πως το Σουφλί για λόγους ανεξήγητους είχε απομακρυνθεί από την ενασχόληση του με το μετάξι σε σχέση με το ρούχο, ενώ είχε επιδοθεί στο κέντημα.

Όμως το τελευταίο διάστημα, όσοι επιχειρούν στο Σουφλί, προσπαθούν βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του να στήσουν γερά θεμέλια, ώστε το μετάξι Σουφλίου να καταφέρει να εισχωρήσει στα σύγχρονα brand κάτι που επιφέρει υψηλές συνεργασίες με πολλά μέρη στον κόσμο.

«Η απώλεια που δεν βρισκόμασταν στα κέντρα παραγωγής ρούχου μας στοίχισε ως περιοχή,» τόνισε, « βέβαια αυτό που ενδιαφέρει είναι να καταφέρουμε να βάλουμε ξανά το μετάξι και την παραγωγή του μέσα στα διεθνή brands.»

Ήδη η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Βουλγαρία, είναι μερικές από τις χώρες που συνεργάζονται με τα Σουφλιώτικα υφάσματα κρεπ ντε σιν και σατέν ενώ μεγάλη απήχηση έχουν τελευταία και τα παραδοσιακά υφάσματα της περιοχής, που έχουν βγει από τα σεντούκια και τα μπαούλα των γιαγιάδων κατακλύζοντας την αγορά.

Το μετάξι αποτελεί πάντα ένα προσεγμένο δώρο , ήδη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προμηθεύεται  μαντήλια και γραβάτες από την επιχείρηση ενώ πολλά προϊόντα μεταξιού στολίζουν τις προθήκες πολλών Μουσείων της χώρας.

Άλλωστε ένα Σουφλιώτικο δώρο είναι πάντα καλοδεχούμενο!