Το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέτας» επισκέφτηκε η Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Σαντρίν Μουσέ.  

Σε έναν πολύ οικείο και ζεστό χώρο, βρέθηκε η Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Σαντρίν Μουσέ, στο πλαίσιο της περιοδείας και των επαφών που πραγματοποιεί στον Έβρο, αυτές τις ημέρες. Η κα Μουσέ επισκέφθηκε το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέτας» στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα μέλη του για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά τεκταινόμενα, αλλά και στην γνωριμία, ιδιαίτερα των παιδιών, με τη γαλλική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό.

Η κα Μουσέ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης και για την οικογένεια της Αντουανέτας. Τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Συλλόγου. Η Πρόξενος δεν έκρυψε το πόσο εντυπωσιάστηκε από τα προγράμματα, αλλά και από την σταθερή πορεία του Συλλόγου, ο οποίος θα γιορτάσει φέτος τα είκοσι χρόνια λειτουργίας. Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την περιοχή μας και υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει σύντομα!

Διαβάστε ακόμη  Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου

-Οι δράσεις του συλλόγου 

Τρία πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα,τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για μαθητές δημοτικού, δημιουργικά εργαστήρια για μικρά παιδιά κάθε Σάββατο, παρουσιάσεις βιβλίων, γαλλόφωνη δανειστική  βιβλιοθήκη είναι λίγες μόνο από τις δράσεις του Συλλόγου. Να μην παραλειφθεί η αναφορά στη συνδιοργάνωση  με την Κ.Λ.Α. του φεστιβάλ γαλλικών ταινιών για σειρά ετών. Επιπλέον, σημαντική δράση αποτελεί η υποδοχή Γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας, κάθε χρόνο, η οποία παρεμβαίνει στα προγράμματα του Συλλόγου,καθώς κ στις γαλλόφωνες τάξεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,με ειδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Σαφώς, κάποια από τα προγράμματα μας, έχουν ανασταλεί λόγω πρωτοκόλλου covid,αλλά μόλις επιτραπεί θα επανακάμψουν.

Η πρόξενος άκουσε με ενθουσιασμό κάθε λεπτομέρεια για τη δράση του Συλλόγου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη. Η αγάπη για τη γαλλική γλώσσα κ τον πολιτισμό και ο εθελοντισμός των μελών του Συλλόγου, κρατούν ενεργό κ γεμάτο ζωή κ παιδικές φωνές το Σπίτι της Αντουανέττας!