Τον διεθνούς φήμης Γενετιστή Στυλιανό Αντωναράκη τιμά το ΔΠΘ

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα γίνει ο Έλληνας διεθνούς φήμης Γενετιστής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης της Ελβετίας Στυλιανός Αντωναράκης. Ο καθηγητής είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στη Μοριακή και Ιατρική   Γενετική με εξέχοντα ρόλο στην χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και τη μελέτη της γενετικής αιτιολογίας του συνδρόμου Down.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Διεθνές Βραβείο Jerome Lejeune, με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής και με το μετάλλιο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με δική του πρωτοβουλία καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Διαβάστε ακόμη  Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Γονιδιώματα, Εξέλιξη και Γονιδιωματική Ιατρική».

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 18:30.

Newsroom Alexpoli.gr