Τον Επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης Ν. Δασκαλαντωνάκη τίμησε ο Πούτιν

Τον εδώ και περίπου ένα χρόνο Επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης και εγνωσμένου κύρους επιχειρηματία – ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel, Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη τίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σε επίσημη τελετή στο Κρεμλίνο, με την ευκαιρία των εορτασμών της «Ημέρας Λαϊκής Ενότητας» στη Ρωσία, ο Ρώσος Πρόεδρος  απένειμε το Τάγμα Φιλίας στον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη. Ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1998 και για περισσότερα από είκοσι χρόνια συμβάλλει αισθητά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών στην προξενική του δικαιοδοσία και συντρέχει ενεργά στην ανάπτυξη των ρώσο-ελληνικών σχέσεων και στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα. Επίσης,  με την αρωγή του πραγματοποιείται η διαιώνιση των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με τη Ρωσία, όπου υπήρχε το Ρωσικό Προξενείο στα Χανιά στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Ένας ξεχωριστός συνδημότης μας

Ο κ. Δασκαλαντωνάκης, τον περασμένο Ιανουάριο, τιμήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, για την πολυετή προσφορά του στον τόπο μας. Ο επιχειρηματίας, πριν από περίπου 20 χρόνια, αποφάσισε να ανακαινίσει το παλιό ξενοδοχείο του Αστέρα, ενώ στη συνέχεια, δημιούργησε εκ θεμελίων τον καινούριο Αστέρα, ακριβώς δίπλα στο σημερινό Grecotel Egnatia, προσφέροντας δεκάδες, πολύτιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή κι έναν κύκλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην τοπική αγορά. Σε εκείνη την εκδήλωση, ο κ. Δασκαλαντωνάκης, είχε πει πως δεν φανταζόταν ποτέ, όταν αποφάσιζε να επενδύσει στην περιοχή μας, ότι δύο δεκαετίες αργότερα θα του αποδίδονταν αυτή η τιμή. Είχε πει ακόμη πως και ο ίδιος, ως Κρητικός, είναι ακρίτας, όπως και οι Εβρίτες, τους οποίους χαρακτήρισε ως φιλόξενους και εργατικούς ανθρώπους, προϋποθέσεις που ο ίδιος ταυτίζει απόλυτα με το όραμά του για τον τουρισμό και την ανάπτυξη μίας περιοχής. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει, το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες της Αλεξανδρούπολης είναι ντόπιοι, κάτι που αποδεικνύει «την εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό της περιοχής».