«Σοβαρές καταγγελίες προς τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο δάσος για την έλλειψη πρόσβασης εντός του δάσους, εξαπέλυσαν κάτοικοι του οικισμού τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια δεν άνοιξε ούτε ένας δρόμος σε περίπτωση που χρειαζόταν η επέμβαση σε μια έκτακτη συγκυρία όπως αυτή» αναφέρει ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης, που φιλοξενεί τις απόψεις δύο κατοίκων της περιοχής, που με όλο το σεβασμό στα χρόνια τους, δεν διαθέτουν ούτε τη βαθιά γνώση που απαιτεί το θέμα, αλλά ούτε και την ορθή πληροφόρηση για να χαρακτηριστούν όσα είπαν ως «σοβαρές καταγγελίες».

Προσωπικές απόψεις, εκτιμήσεις, ναι, σοβαρές καταγγελίες, νομίζουμε πως όχι. Οι δύο κύριοι μίλησαν για τα «βεβεέφια» που δεν επιτρέπουν όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και δρόμοι μέσα στο δάσος της Δαδιάς, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει ζούγκλα και να φτάσουμε στη σημερινή καταστροφή. Για τους κυρίους, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που πρόβαλε το κανάλι, δεν φέρουν καμία ευθύνη οι φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και οι κυβερνώντες.

Διαβάστε ακόμη  Τισιφόνη: Η επιστροφή από τον λήθαργο!

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Φορέα της Δαδιάς Κώστας Ποϊραζίδης, «είναι απόλυτο ψέμα ότι το WWF εμπόδιζε τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και τον καθαρισμό του δάσους». Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και χρόνια το κράτος δεν ενδιαφέρεται να υλοποιήσει και να χρηματοδοτήσει τον σχεδιασμό που υπάρχει και μένει στα χαρτιά, τόσο για αντιπυρικές ζώνες, όσο και για δεξαμενές εντός του Εθνικού Πάρκου.

Εξάλλου, στο ίδιο ρεπορτάζ της Δέλτα τηλεόρασης, φιλοξενούνται δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Κρίσης Ιωάννη Μητσόπουλου, που βρίσκεται στην περιοχή μας, ο οποίος τόνισε πως στο μεγαλύτερο μέρος του δάσους υπάρχουν δρόμοι, με εξαίρεση ένα πολύ μικρό κομμάτι του κεντρικού πυρήνα, όπου υπάρχουν μόνο μικρά μονοπάτια, καθώς εκεί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά λόγω της παρουσίας των σπάνιων αρπακτικών. Μάλιστα, ο κ. Μητσόπουλος σημείωσε πως «αν ήμαστε πιο αποτελεσματικοί και συντονισμένοι την 1η και 2η μέρα δεν θα φτάναμε ως εδώ».