Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Λήψη μέτρων άρσης επικινδυνότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»  μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και της αναδόχου εταιρείας και οι εργασίες ξεκινούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το έγγραφο του διαγωνισμού, που είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Οκτώβρη, οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν, μέσα στους επόμενους μήνες, αφορούν:

-Κατασκευή περίφραξης ύψους 3 μέτρων στο κεντρικό κτίριο, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στερεωμένη επί μεταλλικού σκελετού

-Επένδυση των ανατολικών, νότιων και δυτικών όψεων του παλαιού κτιρίου με συνθετικά υφαντά φύλλα

-Κατασκευή τοίχου μήκους 14,50 m και ύψους 3,00 m στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις των κτιρίων

-Αποκατάσταση των αποσαρθρωμένων επιχρισμάτων, όπου απαιτείται, σε κτίρια που βρίσκονται σε χρήση

-Καθαίρεση των τμημάτων των εξωστών που έχουν αποκολληθεί, των μαρμάρινων επενδύσεων των εξωστών, των κατεστραμμένων μεταλλικών εγκαταστάσεων και στοιχείων (σωληνώσεις, καμινάδες, αγωγούς)

Διαβάστε ακόμη  Προβλήματα από την κακοκαιρία στον Έβρο

-Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων της περίφραξης του οικοπέδου

-Καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου όλου του οικοπέδου και

-Κοπή των ξερών δέντρων και κλαδιών

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στον Δέλτα FM, προχωρά και ο διαγωνισμός για φύλαξη του χώρου από εταιρεία security. Επιπλέον, με στόχο τη μελλοντική αξιοποίηση του κτιρίου, με στέγαση δημόσιων υπηρεσιών και άλλων φορέων και οργανισμών, θα προκηρυχθεί και ένας διαγωνισμός που θα αφορά την στατική επάρκεια του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές διαβρώσεις και άλλες φθορές. Στόχος είναι να αποσαφηνιστεί αν πρέπει το κτίριο να ανακαινιστεί ή να γκρεμιστεί και να χτιστεί ένα καινούριο. Αυτό θα το αποφασίσουν οι μελετητές που θα αναλάβουν το έργο, αξίας περίπου 400 χιλ ευρώ, εξέλιξη που αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του 2020.