Τορτίγια, η ισπανική ομελέτα

Η βάση της συνταγής είναι του Ανδρέα Λαγού και την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα γιατί την ονομάζει Τορτίγια Μπριάμ! Ομελέτα δηλαδή με λαχανικά του καλοκαιριού! Εγώ έβαλα όμως και μανιτάρια αλλά και ανθότυρο μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά! Έγινε χοντρή γιατί το σκεύος που την έκανα δεν ήταν μεγάλο.

Συστατικά:

8 αυγά
1 μελιτζάνα σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κολοκυθάκι σε κύβους
5 άσπρα μανιτάρια
200γρ. ανθότυρο
1 πατάτα σε  κύβους
80ml ελαιόλαδο
Αλάτι όσο θέλουμε
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τί κάνουμε:

Σε σκεύος που μπορεί να μπει και στον φούρνο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και σε 3 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός του μαϊντανού.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με τα υγρά τους για 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ανθότυρο που το τρίβουμε με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά ελαφρώς και τους έχουμε προσθέσει τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε στα λαχανικά και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.
Ο φούρνος είναι προθερμασμένος στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε την Τορτίγια για 15 λεπτά!

Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/