Τούρκοι πράκτορες δημιουργούν εύφλεκτο «κλίμα» στη Θράκη

Σε απίστευτο πόλεμο… λάσπης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι πράκτορες στη Θράκη, με αφορμή τη φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Όπως έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα «Δημοκρατία», ανθέλληνες βρήκαν αφορμή, προκειμένου να διασύρουν με ψέματα τη χώρα μας διεθνώς, καθώς καθημερινά κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα και τα διεθνή MME με κατηγορίες κατά της χώρας μας κι αφήνουν αιχμές τόσο για εγκληματική ενέργεια στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και για παρόμοιες, στις οποίες οι έρευνες, όπως υποστηρίζουν, δεν απέδωσαν επίτηδες καρπούς.

Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψε ότι «η φωτιά προήλθε από σπινθήρες ηλεκτροσυγκόλλησης που είχαν πέσει στα ξύλινα δοκάρια στήριξης της στέγης, κατά τη διάρκεια εργασιών του συνεργείου».

Όπως αναφέρει το πόρισμα, «η καύση στα ξύλινα δοκάρια ήταν υποβόσκουσα, οι κάτοικοι ένιωθαν έντονη μυρωδιά καπνού το βράδυ της Τρίτης και λίγες ώρες αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά».

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες τζαμιά υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές οι σχετικές έρευνες δεν έφεραν και ιδιαίτερα αποτελέσματα γεννά από τώρα ερωτήματα για το τι αποτελέσματα θα φέρει και αυτή η έρευνα» αναφέρει σε δημοσίευμά της φιλοτουρκική εφημερίδα, η οποία εκδίδεται στη Θράκη.

Διαβάστε ακόμη  Κράτος δικαίου και ΕΕ  Tης Δώρας Αυγέρη

Ο πρόξενος

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζίπροσέφερε τη βοήθεια της… Τουρκίας προκειμένου να αναστηλωθεί το τέμενος!

«Ένα πολύ σημαντικό μνημείο υπέστη μεγάλη ζημιά. Λυπόμαστε πολύ. Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την απαραίτητη βοήθεια και ενημέρωση για να αποκατασταθεί το μνημείο στην πρωτότυπη κατάστασή του» ανέφερε σε δήλωσή του.

Πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται πως η φωτιά στο μνημείο αποδεικνύει ότι «τα έργα στα μνημεία πρέπει να υλοποιούνται αποκεντρωμένα. Η αρχαιολογική αυτεπιστασία και όχι η εργολαβία είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος επέμβασης».

Πηγή: tribune.gr