Τουρκικές ανησυχίες για την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη

«Η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται από τις ΗΠΑ που θέλουν να φτιάξουν νέα Σούδα στο λιμάνι της»

Έντονη είναι η ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής της CIA στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Hurriyet πήρε ένα δημοσίευμα από τοπικό σάιτ και το έκανε πρωτοσέλιδο, λέγοντας ότι η Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία, έχει μετατραπεί σε αμερικανική κωμόπολη, ενώ αναρωτιούνται για τον λόγο της επίσκεψης.

Άλλη εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρει ότι η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται και ίσως δημιουργηθεί αμερικανική βάση στο λιμάνι της, όπως σε αυτό της Σούδας.

Η επίσκεψη του διοικητή της CIA δείχνει πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αντικαθιστά τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο «Haber Global»:

«Τα σημεία τα οποία επισκέφθηκε ο διοικητής της. CIA είναι πολύ κοντά στην Τουρκία. Ο Έβρος αποτελεί το σύνορο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την περίοδο της διακυβέρνησης του Μητσοτάκη ξεκίνησε το έργο κατασκευής τείχους για την παρεμπόδιση της παράνομης διέλευσης μεταναστών. Υπάρχουν πληροφορίες πως o Mπερνς επισκέφθηκε τα σημεία του τείχους στις Φέρες και στον Πέπλο.

Πηγή: newsbeast.gr