Τουρκική μειονότητα 150.000 ατόμων βλέπει στη Θράκη ο Τσαβούσογλου

«Η τουρκική μειονοτική κοινότητα, η οποία αριθμεί 150.000 ανθρώπους εδώ, δίνει έναν αγώνα επιβίωσης… Εμείς ως Τουρκία, ως μητέρα πατρίδα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χασάν Τσαβούσογλου μίλησε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη. Τον κ. Τσαβούσογλου συνόδευαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) της Τουρκίας, αλλά και από στελέχη του τουρκικού Οργανισμού Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΤΙΚΑ).

Ο Τούρκος αξιωματούχος χαρακτήρισε «τουρκική» τη μουσουλμανική κοινότητα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κομοτηνή, ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «τουρκική μειονότητα» τόσο εκεί όσο και στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο. Όπως είπε, μάλιστα, οι εν λόγω κοινότητες «μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα», καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με άνιση μεταχείριση και αδικίες.

Διαβάστε ακόμη  Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κομοτηνή, τόνισε ότι η Τουρκία θα βρίσκεται δίπλα «στην τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης, επισημαίνοντας: «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας, όπως και δεν σας αφήσαμε».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της «μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη».