Τραγωδία στο πλοίο από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη. 22χρονη γέννησε πρόωρα νεκρό έμβρυο

Μία κοπέλα 22 ετών γέννησε πρόωρα έμβρυο, που όμως ήταν νεκρό, μέσα στο πλοίο, από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη. Η κοπέλα μεταφέρονταν στην Αλεξανδρούπολη για να διακομισθεί στο Γ.Π.Ν.Α καθώς είχε αιμορραγία, ενώ στο πλοίο την συνόδευε και γιατρός.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωση του, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε χθες το απόγευμα ότι κατά τη διάρκεια διακομιδής 22χρονης αλλοδαπής ασθενούς με πάθηση κύηση 27 εβδομάδων με αναφερόμενη αιμορραγία συνοδεία ιατρού με το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης, η ασθενής παρουσίασε πολλές συσπάσεις και επετεύχθη τοκετός παρουσία του συνοδεύοντος ιατρού καθώς και δύο ιατρών και δύο μαιών επιβατών του ανωτέρω πλοίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανακοίνωση του πλοιάρχου.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Γεωστρατηγικός και ενεργειακός κόμβος ή city-break τουριστικός προορισμός;

Το έμβρυο γεννήθηκε μαζί με τον σάκο του οποίου έγινε διάνοιξη και το έμβρυο βρέθηκε νεκρό. Διενεργήθηκε στο βρέφος προσπάθεια ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους παρόντες ιατρούς με αρνητικά αποτελέσματα.

Με τον κατάπλου του «ΣΑΟΣ ΙΙ» οι ασθενείς παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του νεογνού.