Τρεις ομάδες του Κέντρου Πληροφορικής και Ρομποτικής Computer Action εκπροσώπησαν την Αλεξανδρούπολη στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας FIRST Lego League Challenge 

Τρεις ομάδες του Κέντρου Πληροφορικής και Ρομποτικής Computer Action εκπροσώπησαν την Αλεξανδρούπολη στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας FIRST Lego League Challenge και οι διακρίσεις ήταν μεγάλες!

Στον διαγωνισμό που αφορά παιδιά ηλικίας 9 – 16 ετών, συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι τρεις ομάδες του Κέντρου Πληροφορικής και Ρομποτικής Computer Action συμμετείχαν με τις καινοτόμες ιδέες τους, τις οποίες είχαν ήδη παρουσιάσει και στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και πραγματικά εντυπωσίασαν!

Intelligent Robomechanics με Innovation Project “Meta Market Deliveries”. Αφορά την υλοποίηση του Super Market του μέλλοντος που ουσιαστικά ο χρήστης αγοράζει από το σπίτι του με Virtual Reality μάσκα γρήγορα και ασφαλή, δημιουργεί το cargo (παραγγελία) και η οποία του παραδίδεται 24ώρες το 24ωρο, με ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο ρομπότ που μπορεί να παραδώσει ταυτόχρονα μέχρι και 16 παραγγελίες και οι οποίες ανοίγουν με QR code που έρχεται στο κινητό του παραλήπτη! Με αυτό τον τρόπο η παραγγελία (cargo) μπορεί να πάει πιο γρήγορα και πιο οικονομικά στον τελικό παραλήπτη (τον πελάτη) και να παραδοθεί άμεσα, γρήγορα και ασφαλέστερα!

RoboGamers με Innovation Project “Αυτόματος Πωλητής Δεμάτων”. Η ιδέα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις Courier εταιρείες και έχει ένα ρομποτικό μηχάνημα με ρυθμιζόμενα ράφια (ώστε να μπορεί να παίρνει όλων των μεγεθών δέματα). Ο παραλήπτης του δέματος δείχνει τον κωδικό (Barcode) που του έχει έρθει στο μήνυμα και αφού σαρώσει όλα τα ράφια δίνει στον παραλήπτη το δέμα του, το οποίο το λαμβάνει μέσα από μια σπαστή πόρτα. Συνεπώς ο παραλήπτης μπορεί να λάβει δέματα όποια ώρα επιθυμεί όλο το 24ωρο ακόμα και αργίες ή εορτές όταν το φυσικό κατάστημα είναι κλειστό και ίσως είναι απαραίτητη η λήψη κάποιου δέματος!

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης, όπως Μητσοτάκης: Απαλλάσσει τα καταστήματα από δημοτικά τέλη, λόγω έργων!

RoboStrikers με Innovation Project “Uber Bike Delivery”. Εταιρεία η οποία συνεργάζεται με όλες τις Courier και στην οποία μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε δημότης και να αναλαμβάνει να παραδίδει δέματα με ποδήλατο. Για να γίνει ευκολότερο το έργο τους, τοποθετούνται στέγαστρα σε όλο το μήκος των ποδηλατοδρόμων (με μελέτη) των παρακάτω δρόμων:

Ιωακείμ Καβύρη

14ης Μαΐου

Λεωφόρος Δημοκρατίας (από το ύψος της Ιωακείμ Καβύρη και μέχρι το Πάρκο Προσκόπων)

Αλέξανδρου Παπαναστασίου

Ο ποδηλάτης μπορεί να παραδίδει όποτε θέλει τα δέματα (μέσα στη μέρα) και αυτό συμβάλει στην αποδοτικότερη και γρηγορότερη παράδοση δεμάτων όπως αντίστοιχα και στη μείωση των ρίπων από τα αυτοκίνητα και την ελαχιστοποίηση της κίνησης στο κέντρο της πόλης!

Η επιτυχία της πόλης μας ήταν μεγάλη μιας και την Κυριακή 13/03/2022 που βγήκαν τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Intelligent Robomechanics:

Τελικός Ελλάδας στον Διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge που θα διεξαχθεί 2 και 3 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Τελικός Ελλάδας στο Διαγωνισμό Global Innovation Awards που θα διεξαχθεί 21 – 24 Μαρτίου 2022.

RoboGamers:

Τελικός Ελλάδας στο Διαγωνισμό Global Innovation Awards που θα διεξαχθεί 21 – 24 Μαρτίου 2022.

RoboStrikers: 

Τελικός Ελλάδας στον Διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge που θα διεξαχθεί 2 και 3 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά της πόλης μας, μιας και το επίπεδο Ρομποτικής είναι πολύ ανεβασμένο και αντίστοιχα το επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης – καινοτομίας είναι πολύ υψηλό.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα παιδιά αυτά και μακάρι να αποτελέσουν Φάρο αφοσίωσης, έρευνας και καινοτομίας ώστε να εμπνεύσουν και τα υπόλοιπα παιδιά και δημότες της πόλης μας αλλά και όλου του κόσμου, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και να προάγουν το κοινό καλό!