Τριήμερο ταλαιπωρίας για τους οδηγούς: Παρέλαση, Via Egnatia και… λιτανεία εικόνας

Τρεις δύσκολες μέρες έχουν μπροστά τους οι οδηγοί της Αλεξανδρούπολης, αφού λόγω τόσο λόγω της διεξαγωγής του Via Egnatia Run, όσο και λόγω της παρέλασης, αλλά μίας λιτανείας της Μητρόπολης, αρκετοί δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι.

Αρχικά, από την Παρασκευή 13/5, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις 8 το βράδυ ως τις 11 το βράδυ, θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Μαζαράκη, Κων. Παλαιολόγου, Ι. Καβύρη, Λ.Δημοκρατίας και 14ης Μαΐου, κατά τη διέλευση της θρησκευτικής πομπής κατά την λιτάνευση της ιερής εικόνας της « Παναγίας της Ελευθερώτριας». Επιπλέον, θα απαγορεύεται, για το ίδιο διάστημα η στάση και στάθμευση οχημάτων στις εξής οδούς:

– Μαζαράκη (από Αίνου έως Λ.Δημοκρατίας),

– Κων. Παλαιολόγου (από Μαζαράκη έως Ι. Καβύρη),

– Ι. Καβύρη (από Κων. Παλαιολόγου έως Λ. Δημοκρατίας),

– Λ.Δημοκρατίας (από Ι.Καβύρη έως 14ης Μαϊου),

– 14ης Μαΐου (από Λ. Δημοκρατίας έως Κων. Παλαιολόγου),

Σε ό,τι αφορά την παρέλαση, το Σάββατο 14/5, θα επιβληθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της στάσης και της στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Μαζαράκη από την διασταύρωση αυτής με την οδό Αίνου έως την συμβολή της με την οδό Κων. Παλαιολόγου, από τις 7 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην οδό Ρήγα Φεραίου από την διασταύρωση της με την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την συμβολή της με την οδό Β.Αλεξάνδρου κατά τις ώρες 07:00-15:00. 
Επίσης, σε ό,τι αφορά τον αγώνα Via Egnatia, από το Σάββατο 14/5 στις 8 το βράδυ ως την Κυριακή 15/5 στις 6 το απόγευμα θα ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Καραολή και Δημητρίου από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Λ. Δημοκρατίας (Σκλαβενίτης). Επίσης, απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Καραολή και Δημητρίου, από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Λ. Δημοκρατίας (Σκλαβενίτης), την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 από τις 07.00 έως τις 18.00. 
Εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας τα οχήματα άμεσης ανάγκης, τα οποία, θα διευκολύνονται, σε περίπτωση ανάγκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, καθώς και τα διαπιστευμένα οχήματα της διοργάνωσης του αγώνα δρόμου VIA EGNATIA 2022. Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ανωτέρω ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς, σύμφωνα με την υφιστάμενη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας