Τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας δημιουργούνται μέσα στο 2017 στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Τη δημιουργία τριών νέων δομών υγείας, των λεγόμενων ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) θα λειτουργήσουν μέσα στο 2017 στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Στις Τοπικές Μονάδες Υγείας θα μπορεί να απευθύνεται ο κάθε πολίτης που μέχρι σήμερα χρειαζόταν να μεταβεί στο νοσοκομείο ακόμη και για μία συνταγογράφηση ή μία απλή ιατρική συμβουλή.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Maximum FM 93,6 και τον Δημήτρη Κολιό ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καϊσας, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας θα υπάρχουν 4 γιατροί γενικοί ή παθολόγοι, 1 παιδίατρος και 2 νοσηλευτές.

«Θα λειτουργεί σαν ‘ιατρείο της γειτονιάς’, όπου ο πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας του. Ο ίδιος ο δήμος θα συνεργαστεί με το υπουργείο υγείας, προκειμένου να ορίσει πού θα δημιουργηθούν οι 3 δομές, για παράδειγμα, 2 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και 1 στις Φέρες. Ο δήμος θα έχει τον πρώτο λόγο γιατί εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους τις ανάγκες των δημοτών του».

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θ. Δημοσχάκης

Ο κ. Καϊσας σημείωσε πως οι δομές αυτές, που θα καλύψουν ένα πολύ σημαντικό κενό στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα λειτουργήσουν εντός του 2017, προτείνοντας ως πιθανό χώρο λειτουργίας για μία ΤΟΜΥ το παλιό νοσοκομείο της οδού Δήμητρας. Τόνισε ακόμη τη σημασία της λειτουργίας των δομών αυτών για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών.