Τυχερό: Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι για τη διατήρηση των υπηρεσιών

Ηχηρή διαμαρτυρία κατοίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τυχερό, κατά του εξαγγελλόμενου λουκέτου της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και μίας σειράς υποβάθμισης άλλων υπηρεσιών, όπως είναι τα ΕΛΤΑ και το πολυϊατρείο.

Από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας, ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή Αγώνα και ο χώρος τελεί υπό κατάληψη, ενώ γίνονται ενέργειες για να ματαιωθεί το λουκέτο, δεδομένου πως η τράπεζα εξυπηρετεί την περιοχή και δεκάδες γύρω χωριά.

Με μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι ενώ το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, αντιδήμαρχοι, επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, επιστήμονες.

Διαβάστε ακόμη  Έδρα Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Όπως αναφέρει ο Χρόνος, νέοι οικογενειάρχες που ανέβηκαν στο βήμα έθεσαν κι άλλα ζητήματα που τους προβληματίζουν, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να μην συρρικνωθούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες της περιοχής. Αγανακτισμένοι οι συγκεντρωμένοι φώναξαν πως θα έρθουν… τουρκικές τράπεζες, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο ψήφισμα που διάβασε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης τονίστηκε ότι «ένα χρόνο μετά ξεχάστηκαν τα ωραία λόγια για τους ακρίτες που φυλούν Θερμοπύλες και οι προτεινόμενες πολιτικές ανάπτυξης είναι τα λουκέτα».