Τζαβάρας: Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ όταν το μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν;

Ευθεία επίθεση στην δήθεν “αριστεία” και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.

Σε συνέντευξή του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και με αφορμή την ουσιαστική κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό Ηλείας ο βουλευτής της ΝΔ, αφού ανακοίνωσε προς τιμήν του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλυτής, δήλωσε επίσης πως: η αποκορύφωση του παραλογισμού είναι ότι ενώ είχαν αποφασίσει για φέτος να λειτουργούν αυτά τα τμήματα με 100 φοιτητές, σε ένα μήνα χωρίς να επικαλεσθεί κάποιο νεότερο στοιχείο, η Σύγκλητος με τηλεφωνική απόφαση αποφάσισε να κάνει τους 100 φοιτητές, μηδέν. Αυτό δεν είναι σοβαρή εικόνα Πανεπιστημίου που να μπορεί να λέει ότι συμμετέχει στον ορθολογικό επανασχεδιασμό της πανεπιστημιακής πολιτικής. Επειδή αυτό αφορούσε την εκλογική μου περιφέρεια, δεν μπορούσα να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, αλλά εξέφρασα την αντίθετη γνώμη, όπου με κατηγόρησαν τοπικιστή και  λαικιστή. Μέχρι και συνήγορο των καρπουζιών με αποκάλεσαν γιατί υποστήριξα ότι ο ηλειακός κάμπος με 800.000 στρέμματα αρδευόμενης γης για να παράγονται αυτά τα καρπούζια που εξάγονται, όχι μόνο αξίζει να έχει τμήμα Γεωπονίας, αλλά επιβάλλεται, ώστε να συνδέσουμε την παραγωγή με την επιστήμη και τη γνώση». 

Διαβάστε ακόμη  Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα επίσημα αποτελέσματα

Ο Κώστς Τζαβάρας όμως, το προχώρησε ακόμα παραπάνω, υπονοώντας σαφέστατα πως ο πρωθυπουργός είναι ακαλλιέργητος και ουσιαστικά αμόρφωτος, παρά το πτυχίο από το Χάρβαρντ.

«Εγώ υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ με που σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι έχεις κάνει κοινωνικές ή οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν. Αυτό μας οδηγεί σε ένα φαινόμενο που λέγεται ο φετιχισμός του χαρτιού, ο φετιχισμός του πτυχίου»

20/20.gr