49χρονος Γάλλος υπήκοος αραβικής καταγωγής κρατείται στο τμήμα Παράνομης Μετανάστευσης στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα απελαθεί  όμως το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής είναι έντονο καθώς ο 49χρονος βρίσκεται σε “κόκκινες” λίστες ως ύποπτος για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο 49χρονος έκανε μάλιστα και την “βόλτα” του στον Έβρο καθώς στις 24 Σεπτεμβρίου, Σάββατο μπήκε στην Ελλάδα από τους Κήπους και ενδεχομένως να έμεινε στην περιοχή για αρκετές ώρες. Οι αρχές τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και στις 9 παρά 5 το βράδυ της Κυριακής κινούμενος στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Ασπροβάλτα κατάλαβε ότι το συμβατικό όχημα με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής τον παρακολουθούσε διακριτικά, το εμβόλισε για να τους εξουδετερώσει και στη συνέχεια αντιστάθηκε σθεναρά για να αποφύγει την σύλληψη του.

Διαβάστε ακόμη  Στην Αλεξανδρούπολη αναζητείται η 19χρονη κοπέλα από το Κορωπί

Δείχνει ότι είναι εκπαιδευμένος και κυρίως αποφασισμένος για όλα. Όπως λένε αστυνομικοί στο Πρώτο Θέμα, ένας απλός πολίτης ποτέ δεν θα έκανε μια τέτοια ακραία κίνηση και μάλιστα σε μια ξένη χώρα. Το συγκεκριμένο άτομο δείχνει, λένε, εξοικειωμένο με τέτοιου είδους ενέργειες.