Βαγγέλης Μπαταρλής: Ένας ήρωας της καθημερινότητας

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ο 31 ετών αστυνομικός ο οποίος κατάγεται από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και είναι παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, έχει κατορθώσει να εξελιχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε έναν σύγχρονο ήρωα της καθημερινότητας

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής, βρίσκεται μέσα στην λίστα με τα ονόματα εκείνων των αστυνομικών, που έχουν βραβευθεί και μάλιστα εντός του προσεχούς διαστήματος, αναμένεται να του απονεμηθεί το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής, στα 31 του χρόνια μόλις, μετρά στο ενεργητικό του ενέργειες και πράξεις που τον αναγάγουν σε έναν σύγχρονο ήρωα, καθώς έχει σώσει μια γυναίκα από σίγουρο πνιγμό και έχει πέσει στο κενό από ύψος 10 μέτρων, προκειμένου να συλλάβει έναν διαρρήκτη.

Ο νεαρός αστυνομικός έχει γίνει ο προστάτης κακοποιημένων παιδιών και γυναικών, αφού έχει ήδη σώσει 3 ανήλικα παιδιά από τον βίαιο πατέρα τους που συστηματικά τα κακοποιούσε. Ένα κορίτσι μόλις 13 ετών εκμυστηρεύτηκε στον Βαγγέλη Μπαταρλή όλα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους και εκείνος δίχως να το σκεφτεί ούτε στιγμή, δώρισε ένα κινητό τηλέφωνο στην 13 χρονη, προκειμένου να τον καλέσει σε περίπτωση που κάτι συμβεί ξανά.

Ενώ σε μία άλλη περίπτωση διαδικτυακού εκβιασμού μιας 16χρονης κοπέλας και του πατέρα της από έναν 28χρονο άνδρα, συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου η υπόθεση να διαλευκανθεί, καθώς η κοπέλα έφτασε να θέλει να κάνει κακό στον ίδιο της τον εαυτό.

Διαβάστε ακόμη  “Μητσοτάκηηηη!” φώναζαν τα παιδιά μες στην πλατεία 

Η υπόθεση τότε είχε προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τον Βαγγέλη Μπαταρλή να δηλώνει ότι «Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την οικογένεια και τις αρχές που έχω λάβει στη ζωή μου».

Ο νεαρός αστυνομικός περιγράφοντας ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας διερωτάται…«Γιατί να τραβάνε κάτι τέτοιο τα μικρά παιδιά;»

«Μας ανοίγει την πόρτα η γυναίκα, η οποία ήταν κλαμένη, και τα παιδιά ήταν πίσω της, δε μιλούσαν καν. Το ένα παιδί είχε καρούμπαλο με αίματα. Ο πατέρας των παιδιών, την κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να της έλεγε ”μη μιλήσεις”.

Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα περιστατικά που πηγαίνουμε, σαν τους λένε “μη μιλήσεις, πες ότι είναι όλα καλά” για να φύγουμε εμείς οι αστυνομικοί. Φυσικά δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δόξα τω Θεώ έχουμε την εμπειρία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Πρώτα είμαστε ψυχολόγοι και μετά αστυνομικοί συμπληρώνει, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί πρώτα προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κακοποιημένων παιδιών ώστε να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν».