Βάσεις 2022: Καταστροφική η πολιτική της ΝΔ – 400 κενές θέσεις στον βόρειο Έβρο!

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Η καταστροφική πολιτική και οι εμμονές της κυβερνησης της ΝΔ είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν 398 θέσεις κενές στα τμήματα του βορείου Έβρου. Η τοπική οικονομία και κοινωνία θα στερηθεί 400 νέους ανθρώπους που θα έδιναν ζωή στον τόπο που ολοένα μαραζώνει. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση στηρίζει τον Έβρο και τον θεωρεί προτεραιότητα…

Οι αριθμοί μιλούν από μονοι τους: 52 υποψήφιοι των ΓΕΛ, των ΕΠΑΛ και των άλλων κατηγοριών «περνούν» στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του ΔΠΘ, ενώ άλλοι 30, συνολικά, εισάγονται στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας. Με βάση τα στοιχεία αυτά, στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης μένουν κενές 148 θέσεις (ποσοστό 74%), ενώ για το τμήμα Δασολογίας οι κενές θέσεις θα είναι 150 (ποσοστό 83%). Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, που υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στην οποία δεν εισάγεται ούτε ένα νέος φοιτητής από Γενικό Λύκειο.

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Από τα ΕΠΑΛ και τις υπόλοιπες κατηγορίες εισάγονται συνολικά 21 άτομα. Οι θέσεις της Σχολής είναι 121, εκ των οποίων οι 100 μένουν κενές (ποσοστό 82,65%). Στον αντίποδα, τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην Αλεξανδρούπολη (Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας, Παιδαγωγικό και Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας), εμφανίζουν απόλυτη πλήρωση των θέσεών τους από εισακτέους που τα επέλεξαν.