Βαθμοί Πανελληνίων 2024: ΕΔΩ τα αποτελέσματα στο υπουργείο Παιδείας

Τέλος η αγωνία, βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024. Πού βλέπετε τους βαθμούς

Τελείωσε η αγωνία των υποψηφίων, αφού λίγο πριν τις 13:00 σήμερα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα με τρείς τρόπους:

  • Από τις καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.
  • Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Τις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν και για τους βαθμούς τους στα ειδικά μαθήματα.

Πότε είναι η υποβολή του Μηχανογραφικού 2024

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση των δυο μηχανογραφικών δελτίων. Το ένα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και το δεύτερο (Παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή στα δημόσια ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) στις ημερομηνίες, που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Όλοι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν και τα δυο μηχανογραφικά αφού τα μελετήσουν με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα αφού κατά κάποιο τρόπο αυτή η επιλογή θα καθορίσει το μέλλον των σπουδών τους είτε αφορά στα πανεπιστήμια είτε στην επαγγελματική εκπαίδευση την οποία δεν πρέπει να αγνοούν γιατί η αγορά εργασίας έχει τεράστιες ανάγκες και θα βρουν γρήγορα δουλειά.