Εννέα εταιρείας συμμετείχαν στο διαγωνισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου. Προσωρινός ανάδοχος, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΚ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. με ποσοστό έκπτωσης 56,67% και τιμή προσφοράς 384.997,76 € πλέον Φ.Π.Α.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία νέων και την αποκατάσταση υφισταμένων πεζόδρομων στην περιοχή  από την οδό Κουντουριώτη έως και τον πεζόδρομο Ν. Φωκά. Θα γίνει διαμόρφωση της οδού Δικαστηρίων σε ήπιας κυκλοφορίας, από τον πεζόδρομο Ν. Φωκά έως την πλατεία Κύπρου, κατασκευή ενός νέου πεζόδρομου, στην οδό Κουντουριώτη, καθώς και ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων πεζόδρομων Μιαούλη, Κανάρη, Σουλίου και Ν. Φωκά. Όλοι οι πεζόδρομοι έχουν πλάτος 8 μέτρα. Στην οδό Κύπρου προβλέπεται ανακατασκευή μόνο των πεζοδρομίων πλάτους 2,50 μέτρων εκατέρωθεν.

Διαβάστε ακόμη  Λιθόκερος: Δηλητηριώδες έντομο-γίγας εντοπίστηκε στην Ορεστιάδα (video)

Στην περιοχή παρέμβασης θα γίνει εκ νέου εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση καινούργιων ιστών φωτισμού, φωτιστικών LED και φύτευση δένδρων.

Ως υλικό δαπεδόστρωσης επιλέχτηκαν πλάκες πεζοδρομίου τριών αποχρώσεων (γκρι σκούρο, γκρι ανοιχτό και λευκό) από ψυχρά υλικά, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία βιοκλιματικά αναβαθμισμένου ανοιχτού δημόσιου χώρου, σύμφωνα με το σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Για την ασφαλή όδευση των τυφλών θα τοποθετηθούν έγχρωμες ανάγλυφες πλάκες πεζοδρομίου με βάση το τσιμέντο υψηλής αντοχής διαστάσεων 40×40 cm.