Βιωματικό Εργαστήρι “Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας μέσα στην Ανεργία” από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Έβρου  

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Έβρου πραγματοποιεί δωρεάν διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι έξι δίωρων συναντήσεων, με θέμα: «Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας μέσα στην Ανεργία».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, που κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ψυχική ενδυνάμωση των ανθρώπων που βιώνουν την ανεργία, η ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η εκπαίδευση σε θέματα αντίληψης του εαυτού, ως βασικές συνθήκες για αποτελεσματικότερη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της ανεργίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  εξασκηθούν σε δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις δυνατότητες και τα όριά τους. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργητικά στην δημιουργία μιας ομάδας, όπου θα μπορούν να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες.

Διαβάστε ακόμη  Δεκάδες άνθρωποι με πολλά παιδιά περιμένουν σε νησίδα για να περάσουν απέναντι

Η ομάδα θα είναι κλειστή με σταθερή συμμετοχή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται έως 21 Απρίλιου 2022 στο τηλέφωνο 25510-37242 και ώρες 08:30- 14:00 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης θα τηρηθούν όλες οι αρχές δεοντολογίας, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και ο σεβασμός στην αποδοχή κάθε μορφής διαφορετικότητας.