Βοήθημα 900 ευρώ σε καρκινοπαθή δίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης… ούτε καν 1.000!

Φτηνοί στο λάδι και ακριβοί στο ξύδι οι ιθύνοντες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης… Την στιγμή που για φιέστες και πανηγυράκια ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ, η Oικονομική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει 900 ευρώ, ούτε καν 1.000, για έναν καρκινοπαθή συμπολίτη μας.

Ο Π. Γ. είναι 56 ετών και είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι διαζευγμένος και τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι άνεργος λόγω επάρατης νόσου και δεν διαθέτει σταθερό μηνιαίο εισόδημα. Ο ίδιος, πάλεψε με την λευχαιμία για τρία έτη και αφού τη νίκησε, τον Σεπτέμβριο του έτους 2021 διαγνώσθηκε ξανά με καρκίνο. Υποβλήθηκε σε θεραπεία και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους χειρουργήθηκε, ενώ τώρα βρίσκεται σε κατάσταση με κολοστομία. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στις αρχές Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», όπου χειρουργεί ο θεράπων ιατρός του.

Ο Π. Γ. υπέβαλε αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, διότι λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατεί να προβεί στην κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης για τις προεγχειρητικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει, τη διαμονή του και διατροφή του έως την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για το χειρουργείο.

Διαβάστε ακόμη  Μανωλόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με μεσαιωνικό φανατισμό κατά της επιστήμης»

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η αρμόδια υπάλληλος, εισηγούμενη το θέμα, «προτείνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 900€, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής και της διατροφής του στη Θεσσαλονίκη. Λόγω του ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου για καταβολή επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους είναι γενική, παρίσταται η ανάγκη εξειδίκευσής της για τη χορήγηση βοηθήματος 900,00€ στον δημότη Π. Γ.».

Είναι κάπως… δυσκολοχώνευτο το γεγονός ότι ακόμη και αν ο ίδιος ο συμπολίτης μας είχε την ευγένεια και την αξιοπρέπεια να ζητήσει 900 ευρώ, δεν αποφάσισε ο Δήμος, επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία και πρόνοια, να στρογγυλοποιήσει προς τα πάνω το ποσό για έναν άνθρωπο με τόσο μεγάλες και σοβαρές ανάγκες…

Η απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/9841%CE%A9%CE%A8%CE%9F-765?inline=true