«Ας βοηθήσουμε το ΔΠΘ να βγει από την τρικυμία» λένε προσωπικό και διδάσκοντες

Την αγωνία και ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού έχει προκαλέσει η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο υπουργός Παιδείας εναντίον του Πρύτανη του ΔΠΘ και το μέτωπο όπως έχει διαμορφωθεί μεταξύ Υπουργείου και Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για μια μεθόδευση με συνεχή δημοσιεύματα και καταγγελίες που έχουν προκαλέσει μάλιστα την έκδοση δύο σχετικών πορισμάτων επιθεωρητών.

«Οι τοποθετήσεις της Συγκλήτου και ιδίως αυτές της Συγκλήτου της 04 Μαΐου 2017, οφείλουν να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα βαρύτητα. Με την απόφαση της 1/39/ 04 Μαΐου 2017, και με το ψήφισμα της Διευρυμένης της Συνεδρίασης την ίδια μέρα, με τα οποία τείνει χείρα συνεργασίας προς το Υπουργείο Παιδείας, δεν είναι δυνατόν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Θεωρούμε ότι εφόσον η υπόθεση έχει προωθηθεί τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από το Υπουργείο Παιδείας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες και ιδιαίτερα η «εκδίωξη» του Πρύτανη κατόπιν έκδοσης Υπουργικής πράξης για την αποχή του από την άσκηση των καθηκόντων του, είναι πράξη δυσανάλογη, υπερβολική και ιδιαίτερα σκληρή προς το πρόσωπο ενός εκλεγμένου Πρύτανη.

Διαβάστε ακόμη  Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Ο θεσμός του Πρύτανη, πρέπει να διαφυλαχθεί απ’ όλους μας. Την ίδια στάση είχαμε κρατήσει και πριν μερικά χρόνια όταν ο τότε Πρύτανης του ΕΚΠΑ βρέθηκε σε ανάλογη θέση (κατηγορούμενος για άλλους λόγους), με διαφορετική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας. Και τότε υποστηρίξαμε με ευθύτητα την ίδια θέση και ο Πρύτανης τελικά δικαιώθηκε.

Ας βοηθήσουμε το Δ.Π.Θ. να βγει από την τρικυμία και ας μην αφήσουμε τους ασκούς του Αιόλου ανοικτούς. Αυτό επιβάλει η λογική και το συμφέρον του δημόσιου Πανεπιστημίου», καταλήγει η ΠΟΣΔΕΠ.