Κάλεσμα προς τους πολίτες να προσεγγίσουν την κίνηση της διοικητικής διαίρεσης του Έβρου στις περιφέρειες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας απηύθυνε μέσα από την ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος της επιτροπής διεκδίκησης και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Άννα Μεμετζή.

Το κάλεσμα αυτό συμπεριλαμβάνεται στην επόμενη φάση με την οποία προσανατολίζεται να συνεχίσει τον αγώνα της η επιτροπή φορέων , κάνοντας πλέον ένα άνοιγμα στους απλούς πολίτες με την διοργάνωση συγκεντρώσεων και την συλλογή υπογραφών τηρώντας τους υγειονομικούς όρους ,όπως διευκρίνισαν ώστε να μην κινδυνεύσει η περιοχή.

Η κ. Μεμετζή κάνοντας ένα απολογισμό των δράσεων μέχρι σήμερα σχετικά με τους στόχους της επιτροπής φορέων , τόνισε ότι η αίσθηση που αποκόμισαν μετα την ολοκλήρωση των επαφών τους με την πολιτική ζωή του τόπου κάθε βαθμού, αλλά και με εκπροσώπους φορέων είναι , ότι όλοι εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή τείνει προς την σωστή κατεύθυνση διότι ακριβώς θέτει τον δημόσιο διάλογο στην ανάγκη μιας συγκεκριμένης οριοθετημένης πολιτικής η οποία θα ανακόψει την κατάρρευση στην οποία βρίσκεται.»

Όλοι, φορείς και επιτροπή, περιμένουν εναγωνίως τα πορίσματα της διακομματικής επιτροπής για να διαπιστωθεί αν πολλές από τις διεκδικήσεις συμπεριλαμβάνονται στα αιτήματα και του στόχους της επιτροπής «Βόρειος Έβρος».

Διαβάστε ακόμη  Προς τα δυτικά προσανατολίζεται το ΔΣ Αλεξανδρούπολης για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ της πόλης

Διευκρινίστηκε ακόμη ότι δεν έγινε καμία επαφή με εκπροσώπους της περιοχής Σουφλίου διότι κανείς δεν έδειξε το σχετικό ενδιαφέρον. Η κ. Μεμετζη σχολιάζοντας σχετικά, επισήμανε ότι «αν ο Βόρειος Έβρος εκτείνονταν από το Ορμένιο μέχρι το Τυχερό, θα έχανε πολλά από τα επιχειρήματα του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.»

Έτσι τα όρια της διοικητικής διαίρεσης, σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνουν τις δυο περιφέρειες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Το σημαντικότερο όπως τονίσθηκε είναι «η διοικητική οριοθέτηση της περιοχής που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες πολιτικές που θα αφορούν μια περιοχή που έχει δυο σύνορα, (μιας χώρας εντός της ΕΕ και μιας εκτός και εχθρικής,) που έχει τρία ποτάμια, με μεγάλη ιστορία που δεν έχει αναδειχθεί και που τα τελευταία 20 χρόνια δέχεται τις ροές των μεταναστών καλούμενη να αντιμετωπίσει την εργαλειοποίηση τους.»

Πηγή ErtNews