Βουλγαρία: Έχει ήδη ηλεκτρονικά διόδια, αλλά…και κάμερες παντού

Ένας «μικρός στρατός» ειδικών οχημάτων και κάμερες σε όλους τους δρόμους θα περιφρουρεί το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων της γειτονικής μας Βουλγαρίας, το οποίο είναι ήδη γεγονός, ενώ στην Ελλάδα ακόμη το προσπαθούμε. Η Βουλγαρία, ως γνωστόν , αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς ακόμη και στο θέμα πληρωμής των διοδίων.

Όπως αναφέρει το euronews, το νέο σύστημα ξεκίνησε από τις αρχές του έτους. Ήδη, πάνω από 23.000 Έλληνες οδηγοί έχουν αγοράσει την ηλεκτρονική «βινιέτα», εκ των οποίων περίπου 3.000 είναι επαγγελματίες οδηγοί. Για την ενημέρωσή τους, υπάρχει ειδική ιστοσελίδα και στην ελληνική γλώσσα.
«Εκτός από το σύστημα ελέγχου των διοδιών, θα υπάρχουν βιντεοκάμερες στους αυτοκινητόδρουμος που θα σκανάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και φορτηγών ώστε να γίνεται έλεγχος για το αν οι οδηγοί έχουν πληρώσει για την χρήση των δρόμων» εξήγησε η υπουργός Τοπικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, Πέτια Αβράμοβα.
Παράλληλα, η βουλγαρική κυβέρνηση ετοιμάζει ανατίμηση των διοδίων που πληρώνουν οι επαγγελματίες οδηγοί. Από τα μέσα Αυγούστου θα καταβάλλουν αυξημένα κόμιστρα ανάλογα με την απόσταση που διανύουν μέσα στην χώρα.