Βράβευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σαμοθράκης


Η ομάδα των μαθητών της Β΄ Λυκείου Σαμοθράκης,που συμμετείχε στον  μαθητικό διαγωνισμό << Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης>> του δικτύου Δάφνη, βραβεύτηκε χθες, 15 Ιουνίου, με το 3ο βραβείο Υλοποίησης της Ιδέας τους.

 Η πρόταση της ομάδας αφορά την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου, το οποίο θα ανακαινιστεί με μελέτη που θα γίνει από το δίκτυο Δάφνη και το οποίο θα βοηθήσει το Δήμο Σαμοθράκης στην  αναζήτηση οικονομικής  χρηματοδότησης.

 Το ΚΠΕ ως φορέας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αναδείξει την πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού ,θα προστατέψει τα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού, αναπτύσσοντας παράλληλα βιοθεωρία πράσινης ανάπτυξης. Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή του ΚΠΕ στην τουριστική προβολή του νησιού αφού θα διοργανώνονται δράσεις και προγράμματα που θα προσελκύουν μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Σταυράκογλου: «Περίεργες» απευθείας αναθέσεις 150.000 ευρώ από τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη

Οι  μαθητές:

Κούσιαντα Χριστίνα, Κούσιαντα Χρυσή, Παπαγρηγορίου Αντώνης, Ράξενας Ματθαίος, Ταλό Νίκη, Τσιαούση Ουρανία και Ψούνη Στέλλα.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ταμπάκη Καλλιόπη

φωτ.Αγγ.Σαμαρά