«Βράζει» η Θάσος: διπλάσιοι ρυθμοί εξάπλωσης του κορωνοϊού – κάθε μέρα διακομιδές

Ξέφυγε η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Θάσο, αφού στο νησί εντοπίζονται καθημερινώς κρούσματα δυσανάλογα του πληθυσμού του. 

Σε διάστημα 14 ημερών (από 25/10 έως 7/11) στη Θάσο έχουν καταγραφεί επισήμως 176 νέες μολύνσεις. Την ίδια περίοδο στην Καβάλα (Καβάλα, Νέστος, Παγγαίο) καταγράφηκαν 755 νέες μολύνσεις. 

Τρομάζει η αναγωγή στον πληθυσμό 

Τα κρούσματα της Θάσου φαντάζουν λίγα, ως απόλυτος αριθμός, αφού είναι περίπου το 1/5 των κρουσμάτων όλου του νομού. Κι όμως… η Θάσος έχει σχεδόν το 1/10 του πληθυσμού του νομού. 

Για να συγκρίνει κανείς τί ακριβώς συμβαίνει στις δύο περιφερειακές ενότητες, Καβάλας και Θάσου αρκεί μια αναγωγή των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. 

Κι αν μάλιστα κοιτάξει κανείς το σύνολο της βορειοανατολικής Ελλάδας, παρατηρεί ότι η Θάσος είναι στην κορυφή της λίστας! 

Διαβάστε ακόμη  Το πρόγραμμα προβολών του κινηματογράφου Ηλύσια από τις 9 - 15 Φεβρουαρίου 2023

Ενεργά κρούσματα 14 ημερών ανά 100.000 πληθυσμού 

►Θάσος: 1.278 

►Έβρος: 1.067

►Δράμα: 1.032 

►Ξάνθη: 998 

►Σέρρες: 978 

►Ροδόπη: 829 

►Καβάλα: 604 

Κυρίως εμβολιασμένοι μέσα στα κρούσματα 

αλλά μόνο ανεμβολίαστοι μέσα στις διακομιδές

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, τα περισσότερα κρούσματα στο νησί αφορούν σε εμβολιασμένους, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν χρειάστηκε έως τώρα να νοσηλευθεί. 

Φαίνεται, δηλαδή, ότι η μεταδικότητα είναι πολύ μεγάλη. Οι εμβολιασμένοι έχουν ήπια συμπτώματα και το περνούν σχετικά ανώδυνα στο σπίτι. 

Στον αντίποδα, κάθε μέρα γίνεται τουλάχιστον μια διακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό στην Καβάλα. Στο σύνολό τους, οι διακομιδές αφορούν σε ανεμβολίαστους ασθενείς. 

Ως “εστίες” για την εξάπλωση των τελευταίων ημερών, θεωρούνται δύο γάμοι και δύο κηδείες, στις οποίες υπήρξε μεγάλος συγχρωτισμός κόσμου.

KavalaNews.gr