40 χιλ.€ για Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο

Περίπου 40 χιλιάδες ευρώ συγκέντρωσε πριν από λίγο καιρό μια ομάδα Βρετανών ακτιβιστών, με σκοπό να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ανάμεσα στους νομούς της χώρας στους οποίους φυγαδεύτηκαν, συγκαταλέγεται και ο δικός μας, με περισσότερους από 14.000 ανθρώπους να περνούν τον ποταμό Έβρο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

To ποσό των 40.000 ευρώ συγκεντρώθηκε μέσω διαδικτυακών δωρεών από την ομάδα ακτιβιστών “Walk across Europe”, στο πλαίσιο φιλανθρωπικού σκοπού για τη βοήθεια όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η ομάδα απαρτίζεται από 17 άτομα, τα οποία αποφάσισαν να περπατήσουν 50 χιλιόμετρα στα χνάρια των προσφύγων που πραγματοποίησαν μια πολύ πιο μεγάλη και επικίνδυνη διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν 133.261 - Μετά τις 22:30 τα αποτελέσματα

Οι διώξεις συνεχίζονται

Να θυμίσουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι εκδιώχθηκαν από την Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου, 2.000 Τούρκοι πολίτες είχαν ζητήσει τότε άσυλο στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία τους να είναι θιασώτες ή συμπαθούντες του κινήματος του Γκιουλέν, ακαδημαϊκοί, αριστερόφρονες ή Κούρδοι.

Έκτοτε, και μέχρι και σήμερα, οι διώξεις και φυλακίσεις συνεχίζονται.