Το Wheeling2help στις 10 Σεπτέμβρη κάνει στάση στην Αλεξανδρούπολη

Το Wheeling2help είναι μια ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και θα τελειώσει στο Ηράκλειο, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών, ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από το να συνδυάζεις τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό και όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά.

Με αφορμή την ποδηλατάδα ο διοργανωτής της, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, θα κάνει μια εκστρατεία crowdfunding από τη σελίδα: http://www.wheeling2help.com/. Μέσω αυτής της σελίδας θα μαζευτούν χρήματα για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξίδιων, τα οποία ισάριθμα θα δοθούν στις 20 πόλεις από όπου θα περάσει η ποδηλατοδρομία (5 αμαξίδια για την Αλεξανδρούπολη).

Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το Wheeling2help κάνει στάση στην Αλεξανδρούπολη και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με συντονιστή τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης οργανώνουν μια Γιορτή Εθελοντισμού στο Πάρκο Ανεξαρτησίας. Καλούν τους συλλόγους της πόλης να πάρουν μέρος στη γιορτή με την διοργάνωση-υλοποίηση διάφορων εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερώσεων εκείνη την ημέρα, η οποίες θα έχουν να κάνουν με την αναπηρία, τον αθλητισμό, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Μια πρώτη συντονιστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 19:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στα τηλέφωνα: 2551089690, 6932306355 ή στο email: axdlibrary@gmail.com.