Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης φέτος συμπληρώνουν τριάντα χρόνια ζωής. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναλαμβάνει και φέτος την υγειονομική κάλυψη των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας Covid-19 όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Διαβάστε ακόμη  Προς αναβολή η εκδρομή των καθηγητών στην Αδριανούπολη

“Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού” δηλώνουν οι διοργανωτές.

Διαβάστε εδώ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΠΠ 2021 ΜΜΕ

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2014 που φέτος συμπληρώνουν είκοσι τέσσερα (24) χρόνια ζωής